színházi élmény

2019.02.19. 10:17

Világjáró előadással nyit az idei MITEM

A Madách Nemzetközi Színházi Találkozóra tizenhárom országból 23 előadás érkezik.

Budapest, 2017. április 13. A Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) megnyitója a Nemzeti Színház elõtt 2017. április 13-án. A színház rendezvényén 11 ország 21 produkciója látható április végéig. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Szlava Polunyin előadásával nyílik az idei MITEM, amelyet április 11. és május 5. között rendeznek meg Budapesten – közölte a rendezvénysorozat főszervezője kedden az M1-en.

A Fővárosi Nagycirkuszban látható nyitóelőadás 25 éve járja a világot és olyan életfilozófiát mutat, amely a közönséget gyermeki szinten szabadítja fel

- fogalmazott Kulcsár Edit.

Hozzátette: a fesztivál idei mottójával – „Őrjöngő röptünk, mondd, hová vezet?” – szeretnék felhívni a figyelmet Madách Imre drámaíróra. A rendezvény kertén belül Az ember tragédiája is látható lesz.

Hozzátette, hogy a fesztiválon többek között a Berliner Ensemble Tennessee Williams A vágy villamosa, a lisszaboni Companhia Joao García Miguel Bernarda Alba háza című művét lehet majd megtekinteni, Kazahsztánból pedig a Korkut legendája érkezik. A komáromi Jókai Színház A félkegyelmű című produkciót mutatja be, a Nemzeti Színház előadásai közül pedig például a Tartuffe és a Meggyeskert lesz látható.

Tizenhárom országból 23 előadás érkezik a MITEM-re. Jegyeket a mitem.hu oldalon vagy a Nemzeti Színház pénztárában lehet venni. Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők kedvezményes jegyet vásárolhatnak – jegyezte meg a főszervező.

A MITEM látványos megnyitója 2017 áprilisában a budapesti Nemzeti Színház előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában