totális színház

2019.07.12. 20:05

Az ősbemutatóból születik újjá a Csárdáskirálynő a Margitszigeten

Kálmán Imre klasszikus szerzeménye minden idők legnépszerűbb nagyoperettje.

Péntek este mutatták be a Csárdáskirálynő című darabot a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Budapesti Nyári Fesztivál keretében, a Szabad Tér Színház és a Budapesti Operettszínház közös produkciójaként.

Az operett július 13-án, szombaton, valamint augusztus 9-én és 10-én is látható lesz 20 órától a margitszigeti színpadon.

Az elmúlt évad nagysikerű A cirkuszhercegnő bemutatója után a Szabad Tér Színház idén Vidnyánszky Attila új rendezésében mutatja be a Csárdáskirálynőt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Kálmán Imre klasszikus szerzeménye minden idők legnépszerűbb nagyoperettje lett, amely 1915-ös fergeteges fogadtatása és 20. századi diadalmenete óta semmit sem veszített sem elevenségéből, sem népszerűségéből – hangzott el az M1 pénteki műsorában.

Bán Teodóra, a Budapesti Nyári Fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a műsorban elmondta, hogy az operett a háború árnyékában született, egy évig dolgozott rajta Kálmán Imre, majd feladta a munkát, végül Lehár Ferenc biztatására fejezte be a művet.

Mint elhangzott, a produkcióval visszatérnek az ősbemutató anyagához, visszaállították az eredeti Gábor Andor-féle szöveget.

Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója kiemelte, hogy

az operett a totális színház lehetősége. Együtt van jelen benne a zene, a színház, a tánc, a gyönyörű díszlet és a jelmezek. Fantasztikus produkció született

- mondta. Kitért arra, hogy sokáig az Éljen a szerelem! címet szánták a darabnak, a mondat el is hangzik a műben. Az operett a szenvedélyes szerelemről szól – tette hozzá.

Mint mondta, a fákkal körülvett Margitszigeti Szabadtéri Színpad különleges hátteret ad a produkcióhoz. „Ez a gyönyörű díszlet ebben az organikus környezetben, egészen egyedülálló a maga nemében” – fogalmazott.

A Csárdáskirálynő koreográfusa Bozsik Yvette, a díszletet Czigler Balázs, a jelmezeket Berzsenyi Krisztina tervezi, a darabban a Budapesti Operettszínház művészei lépnek fel – sorolta az alkotó csapat tagjait, hozzátéve, hogy felért egy mesterkurzussal, ami az elmúlt hat hétben zajlott.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a főbb szerepeket Csuha Lajos, Felföldi Anikó, Vadász Zsolt, Kiss Diána, Laki Péter, Fischl Mónika, Mészáros Árpád Zsolt, Virágh József, Altasch Gergely játssza, az előadásban közreműködik a Budapesti Operettszínház ének – és zenekara, valamint balettkara, a produkció karmestere Pfeiffer Gyula.

Az Operettszínházban szeptember 6-tól játsszák a Csárdáskirálynőt, a főbb szerepekben hármas szereposztásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában