segítség

2019.09.12. 09:13

Több lesz a fogyatékkal élőket segítő színházi előadások száma

Megsokszorozódhat az audio narrátorokkal és jeltolmácsokkal segítő színházi előadások száma az Érzékeny színház program keretében.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az M1 aktuális csatornán felidézte, a kormány tízszeresére emeli a fogyatékkal élők színházlátogatását segítő pályázati forrás összegét, hogy a siketek és nagyothallók, a vakok és gyengén látók, valamint a mozgássérültek is élvezhessék a színházi előadásokat.

„A döntést elősegítette, hogy a Pesti Magyar Színház 330, a kaposvári Csiky Gergely Színház 121 előadáson alkalmazott jeltolmácsot és audio narrátort, és a tapasztalatok kedvezőek voltak” – tette hozzá.

Kiemelte, a kormány figyelmet fordít arra, hogy a Magyarországon élő embereknek az élet minden területén azonos jogokat és lehetőségeket teremtsen.

Tapolczai Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője közölte,

a támogatási keret növekedésével a korábbi, színházanként 500 ezer forint helyett 5 millió is lehet a támogatás mértéke.

„Ebből akár teljes akadálymentesítés is megvalósulhat” – értékelt.

Hangsúlyozta, a támogatásnak köszönhetően a színházak megvalósíthatják azt a – kormánynak is elsődleges – célt, hogy egyenlő esélyű hozzáférést nyújtsanak a kultúrához is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában