Csillag-képek

2019.10.02. 09:12

Asztrofotókból nyílik kiállítás Budapesten

A 100 fotóból álló tárlat asztrotájképektől a Naprendszeren át a távoli galaxisokig kalauzolja a látogatókat.

Forrás: Pixabay

Csillag-képek címmel rendez kiállítást a Magyar Asztrofotósok Egyesülete a Magyar Természettudományi Múzeumban; az október 5-én nyíló, 100 fotóból álló tárlat a hazai asztrofotósok legszebb képeiből ad válogatást.

A több mint ötven magyar asztrofotós – köztük a közmédia fotóriportere, Komka Péter – alkotásait felvonultató tárlaton Az év asztrofotósa 2019. világverseny abszolút győztesének, Francsics Lászlónak a fotói is láthatók – olvasható a Magyar Természettudományi Múzeum közleményében.

Mint írják, Francsics László 35 felvételből összeállított, Árnyékba című kompozit fotója egyetlen momentumba sűríti, amint 2018. január 31-én a Hold a Föld árnyékába lépett. A kép 99 országból érkezett 4600 nevezés közül lett a világ legjobbja.

A 100 legszebb asztrofotó az asztrotájképektől a Naprendszeren át a távoli galaxisokig kalauzolja a látogatókat.

A Csillag-Képek 2019 Országos Asztrofotó Kiállításon szerepelnek további, a rangos nemzetközi versenyre beválasztott és díjnyertes magyar fotók is.

A kozmoszt bemutató fotók amellett, hogy látványvilágukkal és a csodálatos égi jelenségek ábrázolásával elkápráztatják a nézőt, valójában a láthatatlant teszik láthatóvá. Olyan emberi képzeletet felülmúló kozmikus távlatokat fognak át, amelyek átutazására, felfogására nem vagyunk képesek – áll a közleményben.

A Magyar Asztrofotósok Egyesülete és a Természettudományi Múzeum szervezésében immár második alkalommal megvalósuló kiállítás megnyitója október 5-én lesz.

A megnyitón köszöntőt mond Bernert Zsolt, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója; Francsics László, a Magyar Asztrofotósok Egyesületének elnöke; Feltóti Péter, az egyesület alelnöke és Bagi László elnökségi tag. A kiállítást Éder Iván, az egyesület alelnöke nyitja meg. A fotók november 3-ig tekinthetők meg.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában