Filmfesztivál

2020.01.15. 11:16

Bucsi Réka zsűritagként tér vissza a Berlinaléra

A rendezőt a nemzetközi rövidfilm szekció zsűrijébe hívták meg.

Berlin, 2018. február 24. Bucsi Réka kezében a rövidfilmes szekcióban elnyert Audi Short Film Award elismeréssel a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díjkiosztó ünnepségén 2018. február 24-én. Bucsi Réka a Solar Walk című, dán-magyar koprodukcióban készült animációs filmmel érdemelte ki a díjat.

Forrás: MTI/APpool

Fotó: Axel Schmidt

A 2018-as Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon díjat nyerő Bucsi Réka rendező idén zsűritagként tér vissza a Berlinaléra, a nemzetközi rövidfilm szekció zsűrijébe hívták meg a szervezők.

A szekcióban 18 ország 24 filmje versenyzik idén. A három tagú zsűriben Bucsi Réka mellett Lemohang Jeremiah Mosese lesothói filmes és Fatma Colakoglu török kurátor kapott helyet

olvasható a fesztivál honlapján.

A magyar animációs filmes nem ismeretlen a Berlinale közönsége előtt, két éve Solar Walk című 21 perces animációs rövidfilmje elnyerte a rövidfilmes versenyprogram Audi Short Film Award nevű elismerését. Két korábbi alkotását, a Symphony No. 42 és a Love című animációs rövidfilmet is sikerrel vetítették a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon emlékeztettek a honlapon.

A Solar Walk eredetileg egy 45 perces filmszimfónia, amely a dán Aarhus Jazz Orchestrával való együttműködésből született, ennek 21 perces rövidfilmváltozatát hívták meg 2018-ban a rövidfilmes versenyprogramba.

A nemzetközi rövidfilm szekció zsűrije ítéli oda a legjobb rövidfilmet jutalmazó Arany Medvét, a zsűri Ezüst medve-díját, az Audi Short Film Award díjat és megnevezi Berlin jelöltjét az Európai Filmdíjakra.

Borítókép: Bucsi Réka kezében a rövidfilmes szekcióban elnyert Audi Short Film Award elismeréssel a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díjkiosztó ünnepségén 2018. február 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában