Járvány

2020.11.10. 19:40

Bezár a Nemzeti Múzeum, de a munka nem áll le

A következő hetekben rendszeresen frissülnek az intézmény weboldalai, a programok nagy része átkerül az online térbe.

A koronavírus-járvány második hullámával járó, szigorodó korlátozások miatt szerdától bezárnak a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) és tagintézményei.

Az MNM és tagintézményei – a budapesti Semmelweis Orvostörténeti Múzeum és Levéltár, az Esztergomi Vármúzeum, Balassa Bálint Múzeum és Babits Mihály Emlékház, a sárospataki Rákóczi Múzeum, a visegrádi Mátyás Király Múzeum, a vajai Vay Ádám Muzeális Gyűjtemény, a nyírbátori Báthori István Múzeum, a balassagyarmati Palóc Múzeum, a Villa Romana Baláca – Római kori villagazdaság és romkert, valamint a vértesszőlősi Régészeti Bemutatóhely) a tervek szerint egy hónapon át, azaz december 10-ig tartanak zárva – közölte az MTI-vel kedden a Nemzeti Múzeum.

Mint az MNM hangsúlyozta: bár az ajtók zárva tartanak, a nagyközönségnek szóló múzeumi munka nem áll le. A következő hetekben rendszeresen frissülnek az intézmény weboldalai, a programok nagy része átkerül az online térbe.

Péntektől vasárnapig rendezték volna meg az Hommage a Széchényi Ferenc Összművészeti Fesztivált, ennek legtöbb programja a bezárás miatt elmarad. A Clara – Rotschild Klára divatkirálynő a vasfüggöny mögött című kiállítás péntekre tervezett katalógusbemutatóját Simonovics Ildikó, a kötet szerzője és a kiállítás kurátora az MNM Facebook-oldalán tartja meg.

A Budapest Sound Collectiv szombatra, a múzeum dísztermébe meghirdetett koncertje az érvényben levő rendelkezések értelmében elmarad, várhatóan 2021 márciusra halasztódik.

A novemberre meghirdetett tárlatvezetéseket a tervek szerint online tartják meg – közölte a Nemzeti Múzeum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában