Honismeret

2020.12.21. 12:34

Képeskönyvet adott ki hazánk teremtett kincseiről a Hazajáró

Napvilágot látott a Prima Primissima-díjas Hazajáró című honismereti-turisztikai magazinműsor első képes könyve. A vaskos kötet a tévéképernyőről jól ismert Hazajáró végtelen útjának egy-egy elkapott pillanatát örökíti meg.

BDA

A keménytáblás, 440 színes fényképet tartalmazó album az első évad Magas-Tátrától Csíksomlyóig tartó 35 epizódján kíséri végig a stábot. A képekhez a műsorból származó idézetek is kapcsolódnak, amelyek együttesen vezetik végig az olvasót a műsorkészítők kalandos túráin. – Hazajáró-szemmel, szubjektív objektívünkkel tekintünk körbe történelmi hazánkon – írja a fülszövegben a kötetet író és szerkesztő Moys Zoltán. Azt is igyekszünk meglátni és láttatni, amit a kulisszák mögött, a felszín alatt, a föld felett és a fizikai világon túl megtapasztaltunk.

Minden egyes pillanatkép örökre a lélekbe vésődött emlékeket őriz.

A Hazajáró című honismereti televíziós műsor kilenc éve indult és azóta közel háromszáz epizódot élt meg. Készítői példátlan lelkesedéssel és küldetéstudattal szolgálják a nemzeti összetartozás ügyét. – A sorozatnak és a turistaegyletnek közös célja, hogy újraindítsuk a magyar–magyar közti természetes vérkeringést, a Hazajáró szerepe pedig az, hogy egyfajta értágító legyen – nyilatkozta nemrég Moys Zoltán a Magyar Nemzetnek.

Moys Zoltán: Hazajáró szemmel – A Kárpát-medence kincsei. Kiadó: Hazajaroegylet.hu, 2020. Terjedelem: 340 oldal, ár: 6990 Ft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában