Hatodik évad

2020.12.17. 16:49

Plácido Domingo is zsűrizi a Virtuózokat a szuperdöntőben

Pénteken döntő epizódjához érkezik a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató hatodik évada, a V4 + Közös nyelven zenélünk című műsorfolyam döntőjében Plácido Domingo spanyol operaénekes és karmester is véleményezi a fellépő fiatalokat.

Plácido Domingo spanyol operaénekes beszél, miután átvette az életműdíját az Osztrák Zenei Díjak gálaestjén a salzburgi repülőtéren 2020. augusztus 6-án.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Andreas Schaad

A Virtuózok szuperdöntője péntek este 20.30-tól látható a Duna Televízió és az M5 műsorán

közölték a szervezők csütörtökön.

A műsor most először lépett ki Magyarország határain kívülre, mégpedig úgy, hogy a fellépőket és a zsűrit a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia), valamint Szerbia adta.

Az elődöntőket és a mesterkurzust, valamint a szuperdöntőt egyszerre sugározza valamennyi ország állami tévéje, így hetvenmillió embert ér el a magyar fejlesztésű műsor, milliók láthatják a nemzetenként két-két tehetséges fiatalt

tartalmazza a közlemény.

A pénteki szuperdöntőben ott lesz Plácido Domingo világhírű spanyol operaénekes és karmester, aki már régóta a Virtuózok pártolója.

A pénteki adásban fia, Plácido Domingo Jr. szerzeményét, valamint a 16 éves Balázs-Piri Somát és a Budafoki Dohnányi Zenekart vezényli, de véleményezi is a tíz fellépőt. A legfontosabb feladata az lesz, hogy segítsen eldönteni a magyar, a cseh, a szlovák, a lengyel és a szerb zsűritagnak, hogy a két legjobb közül ki legyen a győztes.

Az, hogy a tíz döntőbe jutott ifjú tehetségből ki lesz a hivatalos győztes, aki a Magyar Nemzeti Bank által felajánlott fejenként bruttó 15 ezer eurós pénzdíjat vagy 5000 eurós különdíjat nyeri, az csak péntek este derül ki.

A döntős fiatalok Abouzahra Amira (14), Rozsonits Ildikó (14), Kristina Vasic (8), Vuk Vukjlovic (15), Martin Sulc (18), Eduard Kollert, Dawid Siwiecki (13), Zarina Zaradna (9), Alzbeta Rehaková (18) és Ajna Marosz (13) közül többeknek nincs még saját hangszere, ezért bármelyikük is nyer, a nyeremény mindenképp jó helyre megy majd, tanulmányaik támogatására és hangszer vásárlásra fordíthatják azt olvasható a közleményben.

Borítókép: Plácido Domingo spanyol operaénekes beszél, miután átvette az életműdíját az Osztrák Zenei Díjak gálaestjén a salzburgi repülőtéren 2020. augusztus 6-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában