klasszikus balett

2021.02.03. 06:04

Táncos és próbavezető szak indul a győri Széchenyi István Egyetemen

Kihelyezett táncos és próbavezető szakot indít klasszikus balett szakirányon a Magyar Táncművészeti Egyetem Győrben, a Széchenyi István Egyetemen, együttműködésben a Győri Balett-tel. A képzés a 2021/2022-es tanévben indul, az érdeklődők február 15-ig jelentkezhetnek – közölték az egyetemek rektorai Győrben kedden.

Budapest, 2019. október 19. Jelenet a Revenge (Élektra) elõadásból a Feledi Project: Orfeusz / Revenge (Élektra) táncest próbáján a Müpában 2019. október 18-án. A mûveket a Feledi Project mûvészei és a Magyar Táncmûvészeti Egyetem hallgatói adják elõ a CAFe Budapest Kortárs Fesztiválon Feledi János koreografálásában és rendezésében 2019. október 19-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Bolvári-Takács Gábor, a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora elmondta: először fordul elő, hogy a saját székhelyükön kívül ilyen szakot indítanak. Az MTI érdeklődésére hozzátette:

a pedagógiai tárgyakat a Széchenyi István, a szakmaiakat pedig a táncművészeti egyetem oktatói tanítják majd, a szakmai óráknak a Győri Balett stúdiója ad otthont.

Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora arról beszélt, hogy amikor intézményükben a Varga Tibor Zeneművészeti Intézetre alapozva megalakult a Művészeti Kar, akkor kezdett formálódni, hogy a zene mellett a tánc is szerepet kaphatna a kar életében.

Kiss János, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke, a Győri Balett korábbi vezetője úgy fogalmazott: fontos, hogy a táncművészek képzettek legyenek és több lábon álljanak. Ehhez nyújt kiváló segítséget ez a képzés.

A táncos és próbavezető szakos diploma megszerzése után több irány is megnyílik a hallgatók előtt: egyrészt lehetőségük lesz a helyi együttesekben hivatásos táncosként elhelyezkedni, másrészt tanulmányaikat a Magyar Táncművészeti Egyetem tánctanár mesterszakán folytathatják.

Az érdeklődők február 1. és február 15. között adhatják be jelentkezésüket a felvi.hu rendszerén keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában