művészet kicsomagolva

2021.03.23. 13:42

Egyelőre online térben látható kiállítások várják az érdeklődőket a debreceni Modemben

A tavaly elkészült tárlatokat a pandémia miatt nem tudták a nagyközönség előtt bemutatni.

A járványhelyzetben sem állt meg az élet a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban: jelenleg három, igaz még csak online látogatható kiállítással várják az érdeklődőket a galériában – közölték a szervezők hétfőn a helyszínen, sajtótájékoztatón.

Puskás István (Fidesz-KDNP), a város kulturális alpolgármestere emlékeztetett arra, hogy a tavaly elkészült tárlatokat a pandémia miatt nem tudták a nagyközönség előtt bemutatni, ezért azok továbbra is változatlan formában várják, hogy végre megnyithassa kapuit a Modem.

A jelenleg meglévő három kiállításhoz – Kicsiny Balázs Időhúzás című életműkiállításához, Ferenczy Zsolt Klónia című tárlatához, valamint Antal Balázs és Hadházi László Kisadózók című közös kiállításához – szerveznek online programokat, tárlatvezetéseket és kerekasztal beszélgetéseket is – tette hozzá Koroknai Edit, a Modem ügyvezetője.

Megjegyezte, hogy Művészet kicsomagolva című programsorozatukban péntekenként olyan kortárs képzőművészekkel beszélgetnek, akiknek munkái a Modem gyűjteményében megtalálhatóak.

Érdekességként említette a Művészet dobozban című konténerkiállítást, ahol azoknak a művészeknek mutatják be néhány alkotását, akiknek az online beszélgetések során „kicsomagolták” a képeit a Modemben.

Pósán László (Fidesz), országgyűlési képviselő, az Országgyűlés kulturális bizottságának elnöke elismerően szólt arról, hogy a járványhelyzet ellenére sem állt meg az élet a debreceni Modemben, s a modern technika minden eszközét felhasználva az online térben juttatják el a kulturális értékeket a közönséghez addig is, amíg újra kitárhatja a kapuit az intézmény az érdeklődők előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában