Hangversenysorozat

2021.06.05. 07:30

Visszatérnek a martonvásári kastély kertjébe a Nemzeti Filharmonikusok

Beethovennel a szabadban címmel július három hétvégéjén adnak koncertet a Nemzeti Filharmonikusok a Fejér megyei Martonvásáron.

Dinyés Dániel vezényli a Nemzeti Filharmonikusok koncertjét a 10. Ördögkatlan fesztiválon Beremenden, a Megbékélés kápolnánál 2017. augusztus 4-én.

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

A zenekar és az énekkar előadásában szombat esténként újra felcsendülnek a német zeneszerző művei, mint ahogy ez éveken keresztül megszokott volt.

A közleményben idézték Herboly Domonkost, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatóját, aki elmondta: „páratlan időszakon vagyunk túl, ezért is döntöttünk úgy, hogy idén Beethoven szimfóniái közül a legdrámaibbakat mutatjuk be, amelyek szó szerint és átvitt értelemben is páratlanok”.

A martonvásári Brunszvik-kastély kertjében július 3-án Beethoven I. és III. (Eroica) szimfóniája szólal meg. Az est folyamán Farkas Róbert, a 2011-es Lovro von Matacic Karmesterverseny 3. díjasa vezényel.

A második esten, július 10-én Beethoven V. szimfóniája csendül fel elsőként, majd a VII. szimfónia következik Madaras Gergely, az Orchestre Philharmonique Royal de Liege zeneigazgatója vezényletével.

A martonvásári estek zárásaként, július 17-én Beethoven István király-nyitányát szólaltatják meg a filharmonikusok, amit a IX. szimfónia, a zeneszerző utolsó befejezett szimfóniája követ.

Az est folyamán közreműködik Somos Csaba vezetésével a Nemzeti Énekkar, továbbá Sümegi Eszter, Schöck Atala, Cser Krisztián és Szappanos Tibor. Vezényel Vajda Gergely.

Jegyeket kedd óta lehet vásárolni kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők és védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel érkező 18 éven aluliak számára.

Borítókép: Dinyés Dániel vezényli a Nemzeti Filharmonikusok koncertjét a 10. Ördögkatlan fesztiválon Beremenden, a Megbékélés kápolnánál 2017. augusztus 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában