jazzquartett

2021.07.20. 14:28

Stanley Jordan ismét fellép a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Stanley Jordan ismét fellép Budapesten: az amerikai dzsesszgitáros kvartettjével szerdán ad koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon – közölték a szervezők.

A Margitszigeti Színház közleménye szerint a Different dimension című koncerten Stanley Jordan Laurence Cottle basszusgitárossal lép színpadra. A külföldi zenészek két hazai ütőhangszeres művésszel, Dörnyei Gáborral és Horváth Kornéllal játszanak együtt.

A 8 órakor kezdődő koncert repertoárjában a könnyedebb és poposabb darabok mellett Bartók- és Debussy-feldolgozások is szerepelnek, emellett Michael Jackson- és Led Zeppelin-átiratokat is hallhat a közönség.

A közleményben felidézik, hogy Stanley Jordan pályája 1985-ben indult, azóta klasszikus művek merész feldolgozásaival, popslágerek kapcsán tett felfedezésekkel, a dzsessz határait feszegető, ultramodern improvizációval vált ismertté.

Stanley Jordannal 2016-ban már találkozhatott a Margitsziget közönsége, 2018-ban pedig a Müpában Bachot játszott basszusgitáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában