Kísérlet

2021.08.04. 16:28

Legyen része a mesemondás világrekordjának megdöntésében!

A Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál keretében mindenki csatlakozhat az országos szintű vállalkozáshoz.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A leghosszabb folyamatos mesemondás rekordját készül megdönteni a látogatókkal együttműködve a Meseszó Magyar Mesemondó és a Szövegfolklór Egyesület a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál alkalmából. A Csűrdöngölő Kulturális Egyesület és a Hagyományok Háza támogatásával megvalósuló, hatvani rendezvény szeptember 9. és 12. között várja az érdeklődőket.

A fesztivál célja a Kárpát-medencéből származó népmesei szövegfolkór és a hagyományos mesemondás népszerűsítése, valamint a közös kulturális gyökereink táplálása.

Az esemény különösen nagy hangsúlyt fektet a népmesemondás bemutatására, megőrzésére és ápolására. A szervezők továbbá kiemelték, hogy a fesztivál a mesemondás régi, hagyományos helyszínei helyett a mai kornak megfelelő alkalmakat teremt a cselekvés fenntartására. Ezzel az elődeinktől örökölt gondolkodásmódot, bölcsességet és a világot elbeszélő képességet szeretnék tovább éltetni a fiatal generációkban. A különleges, 168 órán át tartó esemény végén pedig a hazai mesemondás legkiválóbb mesterei zárják a fesztivált.

A részletes programterv és a részvételhez szükséges regisztrációs lap az egyesület honlapján érhető el.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában