Klasszikus zene

2021.12.11. 13:45

Richard Strauss művei szólalnak meg a Müpa zenei maratonján

Ezúttal a német komponista, Richard Strauss művei szólalnak meg a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) zenei maratonján, amelyen tizenegy koncert és számos kísérőrendezvény várja az érdeklődőket január 22-én.

A fellépők között mások mellett Várjon Dénes, Pasztircsák Polina, Palojtay János és Takács-Nagy Gábor ad koncertet. Az egész napos maratont az eseménysorozat művészeti vezetője, Fischer Iván karmester vezényletével színpadra álló Budapesti Fesztiválzenekar és az ausztrál szoprán, Eleanor Lyons közös hangversenye zárja majd.

2021-ben a pandémia miatt a Müpa virtuális hangversenytermében találkozhattak a zenerajongók és a művészek, 2022-ben viszont újra a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem és a Fesztivál Színház ad otthont az eseménysorozatnak, emellett ifjú zeneakadémista tehetségek mutatkoznak be ingyenes koncerteken az Üvegteremben, az Előadóteremben pedig előadások vetítéseit élvezhetik a nézők.

A maratonon

  • a MÁV Szimfonikus Zenekar a Kossuth-díjas Várjon Dénessel és Farkas Róbert vezényletével ad családi hangversenyt,
  • Palojtay János zongorakoncertjén Richard Strauss ritkábban hallható művei is felcsendülnek, míg
  • Takács-Nagy Gábor a Concerto Budapest élén lép színpadra.
  • Pasztircsák Polina Richard Strauss dalaiból ad elő egy csokorra valót,
  • a Budapesti Fesztiválzenekar művészeivel pedig kamarakoncertek keretében, illetve
  • a nap záróeseményén, a BFZ és az ausztrál szoprán, Eleanor Lyons közös hangversenyén

is találkozhat a közönség.

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa egynapos fesztiválján korábban Csajkovszkij, Dvorák, Beethoven, Schubert, Mozart, Bartók, Bach, Stravinsky, Mendelssohn és Schumann, Brahms, Bernstein, Debussy és Ravel, valamint Liszt és Berlioz életművének legfontosabb műveit hallhatta a közönség.

Borítókép: Várjon Dénes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a Zeneakadémián 2020. október 6-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában