Rendkívüli gyűjtés

2022.01.27. 08:20

Táncházas történeteket várnak egy ünnepi kötet összeállításához

Táncházasokat, táncosokat, zenészeket, kézműveseket kérnek, hogy küldjenek nekik rövid történeteket, fotókat, dokumentumokat.

A Táncház Egyesület a városi táncház kerek évfordulója alkalmából kampányt indít táncházas történetek és táncházas emlékek, relikviák összegyűjtésére. Táncházasokat, táncosokat, zenészeket, kézműveseket kérnek, hogy küldjenek nekik rövid történeteket, fotókat, dokumentumokat.

Olyan írásokat és fotókat várnak, amelyek a hetvenes évektől napjainkig tartó időszakot idézik meg, és van valamilyen kapcsolódásuk táncházakhoz, táncházas táborokhoz, tanfolyamokhoz vagy szólhatnak akár gyűjtési élményekről is.

Mint ahogyan a táncház mindig is átívelt határainkon, így ebben a kampányban is számítanak a határainkon túl vagy diaszpórában élők történeteire és dokumentumaira.

Természetesen a világunkba mindig is beletartozó nemzetiségi táncházak sem maradhatnak ki a történetünkből

– hangsúlyozta közleményében a Táncház Egyesület.

A beérkezett anyagokból egy kötetet szándékoznak szerkeszteni, amelynek megjelenését az idei Táncház Napjára, május első hétvégéjére időzítik. Azok az írások és emlékek, amelyek terjedelmi okokból a nyomtatott változatba nem férnek be, helyet kaphatnak majd az internetes felületünkön. A beküldésre február 20-ig van lehetőség.

A felhívás további részletei elérhetőek a Táncház Egyesület honlapján.

Borítókép: Facebook / @tanchazegyesulet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában