"Itt a farsang, áll a bál"

2022.02.13. 13:50

Farsangi programokkal várja az érdeklődőket a Klebelsberg Kastély

Két különleges programmal készül a Klebelsberg Kastély a farsangi forgatagra: február 17-én Azért a kis bolondságért... címmel a magyar-népi női és férfi szerepeken-szokásokon alapuló előadást láthatja a közönség, február 20-án Kastélymesék című ingyenes, családi programjával várja a ház a látogatókat.

Február 17-én, csütörtökön 19 órától a Fabók Mancsi Bábszínháza: Azért a kis bolondságért... – magyar népi pajzán históriák címmel rendez előadást a Kastély Kamaraszínház. 

"Pajzán históriánk forrásai a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók hol szomorú, hol víg gyűjtései. Vásári bábjátékunk végigkíséri, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából, e téren sokat tapasztalt, meglett asszony. A virágnyelven elbeszélt, legjobb ízű népi humorral fűszerezett történet fő témája „Ádámságunk” és „Évaságunk”, az emberi élet különböző szakaszaiban. Szeretettel ajánljuk alig-serdült és korosabb nézőinknek egyaránt" - olvasható a darab ajánlójában. 

Február 20-án, vasárnap 15 órától Kastélymesék címmel lesz előadás. E mellett családi farsangra várják az érdeklődőket – farsangi népszokások, játékok – Gulyás László vándormuzsikus interaktív mulatságaival. 

Az előadások, játékok szünetében, pihenésként a gyerekeknek kézműves foglalkozással készülnek. Óriási fánkvetélkedő lesz a nagymamáknak, mamáknak. Kérik, akinek kedve és ideje engedi, saját sütésű fánkkal járuljon hozzá a mulatsághoz. A fánkokat versenyeztetik, a zsűri tagjai a gyerekek lesznek. A belépés ingyenes.

Borítókép: az Azért a kis bolondságért című előadás szereplői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában