Munkás Szent József ünnepe

2022.04.28. 09:50

Böjte Csaba tart ünnepi szentmisét a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen

A Nógrád megyei búcsújáróhelyre zarándokvonat indul Budapestről.

Böjte Csaba tart ünnepi szentmisét a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen vasárnap, Munkás Szent József ünnepén; a Nógrád megyei búcsújáróhelyre zarándokvonat indul Budapestről – tájékoztatta a kegyhely sajtófőnöke szerdán az MTI-t.

Kerekes-Dancsok Regina elmondta: Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes péntektől tart lelkigyakorlatot Szentkúton. A Szent József és a názáreti szent család témájú elmélkedéseit bárki meghallgathatja, mert azokat a liturgikus téren tartja szombaton 9.30-kor, 11 és 15 órakor.

Vasárnap, május elsején reggel 6 órakor hat kocsiból álló zarándokvonat indul Budapestről, a Keleti pályaudvarról Mátraverebély-Szentkútra, Böjte Csaba lelki vezetésével. A ferences szerzetes útközben elmélkedést tart a kihangosított szerelvényekben, valamint gyóntat a csendes fülkében.

A vonat Nagybátony állomásra viszi a zarándokokat, ahonnan gyalogosan vagy igény szerint busszal lehet menni a nemzeti kegyhelyre.

Szentkúton a 11 órai ünnepi szentmisét Böjte Csaba tartja.

A zarándokok a szabad program keretében egyénileg bejárhatják a kegyhely látnivalót, a többi között a remetebarlangokat vagy a Szent László-forrást. A hazaúton folytatódnak a közös imák, éneklések és elmélkedések.

Borítókép: Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, miután átvette a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Aranyérmét az MMA közgyűlésén a Pesti Vigadóban 2022. április 5-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában