Piknikhangulat

2022.08.02. 16:35

Ingyen mozizhatunk esténként a Margitszigeten

A Mozisziget idei sorozata spanyol, osztrák, lengyel, észt, cseh, francia és finn vígjátékokat és drámákat tűz műsorára.

A Margitszigeti Atlétikai Centrum füvén üldögélve mozizhat ingyenesen a közönség Budapesten keddtől augusztus 14-ig. A Mozisziget idei sorozata spanyol, osztrák, lengyel, észt, cseh, francia és finn vígjátékokat és drámákat tűz műsorára.

Az európai kulturális intézetek magyarországi hálózata, az EUNIC Hungary nyáresti vetítésein az elmúlt évek közönségkedvenc filmjeit láthatja a közönség – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A sorozat kedd este a Szenvedélyes szomszédok (Sentimental) című spanyol vígjáték vetítésével veszi kezdetét, másnap a Kaviár (Kaviar) című osztrák vígjáték, csütörtökön pedig egy lengyel dráma szerepel a programban: a Madártej (Zupa nic) című játékfilm egy család életét mutatja be a nyolcvanas évek Lengyelországában.

A történetek között egyaránt megtalálhatók hétköznapi életek és kalandos utazások, de az örök téma, a szerelem sem maradhat el. A szereplők között vannak középkorú házaspárok, nagyszülőkkel élő kiskamaszok, esküvőre készülődő párok, bevándorló kisfiú, vágyakozó hősszerelmes, bátor nők és gyáva férfiak, önmagát kereső egyetemista, kontrollmániás háziasszony, munkába visszatérő háztartásbeli és egy humanoid robot férj is.

A sorozat utolsó filmje Paolo Genovese új alkotása, a Szuperhősök (Supereroi) lesz. Története egy középkorú római párról szól, akik próbálják megmenteni kapcsolatukat, átmenteni az időn, ami múlik és gyakran felszínre hoz konfliktusokat, régi titkokat és hazugságokat.

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik. A piknikhangulat érdekében pokrócot, plédet, nem törékeny csomagolású ételt-italt érdemes hozni - írják közleményükben a szervezők.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában