Színház

2022.09.10. 09:00

A Zentai Magyar Kamaraszínház idei évada a XIX. századba kalauzol bennünket

A Kamaraszínház 2022/2023-as évadában négy új bemutatót terveznek, de diákoknak szóló produkciókkal is járják majd a vajdasági iskolákat.

Az új bemutatókon túl tantermi produkciókkal is készül a színház

Forrás: Facebook/@zentaimagyarkamaraszinhaz

Az évad első premierjeként október elején mutatják be Henrik Ibsen Nóra című darabját. Az előadást Verebes István állítja színpadra. Wischer Johann felhívta a figyelmet arra, hogy a darab 1879-ben íródott ugyan, de azok a kapcsolati problémák, amelyek megjelennek benne, a mi mindennapjainkban is jelen vannak. 

Látjuk, hogy a nagy művek, a nagy drámák időtállóak és kortalanok, minden időben megállják a helyüket

 – közölte Wischer Johann, a teátrum igazgatója.

Carlo Goldoni Két úr szolgája című művét a Soproni Petőfi Színházzal közösen viszik színre Katona Imre rendezésében. A reneszánsz darabot októberben mutatják be Sopronban, később pedig Zentán fogják játszani, és a tervek szerint több vajdasági településre is elviszik majd. Az előadásban a zentai társulat három színésze játszik. 

A koprodukcióban az a jó, hogy a mi színészeink máshol is kipróbálhatják magukat, mások pedig eljöhetnek hozzánk, és a közönségünk új arcokat is lát 

– magyarázta a színházigazgató.

November elején kezdődnek a János vitéz próbái. Petőfi Sándor művét Szabó Sebestyén László rendezi, aki főleg a fiatal korosztályt és a gyerekeket szeretné megszólítani ezzel az előadással.

Tekintse meg a Tündér Míra című előadás trailerét:

Az évad második felében, áprilisban mutatják be Ion Luca Caragiale Zűrzavaros éjszaka című komédiáját. Az előadást Béres László székely rendező állítja színpadra, aki Wischer Johann elmondása szerint kiválóan beszél románul, érti a szöveg humorát, és ezt igyekszik közelebb hozni majd a vajdasági nézőkhöz is.

Mindezek mellett a társulat tantermi produkciókkal járja a vajdasági iskolákat, a színház pedig műsoron tartja azokat az előadásokat, amelyek még mindig népszerűek a nézők körében.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában