Lemezajánló

2022.12.20. 10:29

Első helyen nyitott a Mandoki Soulmates új, Magyar képek című lemeze

December 2-án magyar nyelven jelent meg újra a Mandoki Soulmates hét évvel ezelőtti Living In The Gap & Hungarian Pictures lemeze. A zenei polihisztor, Leslie Mandoki saját elmondása szerint ez pályafutása eddigi legnagyobb műve. A magyar és nemzetközi sztáregyüttműködőkkel közösen megalkotott zenei költemények mind az összetartozásért és az emberségért születtek éppen az ünnepekre, hogy szerető fényt gyújtsanak mindenki otthonába – írta meg a Magyar Nemzet.

Leslie Mandoki (j2) és a Magyar Képek albumon szereplő vendégénekesek: Takáts Tamás (b1), Zséda (b2), Ákos (j1)

Forrás: Mandoki Soulmates Facebook-oldala

A Magyar képek dalszövegeit maga Leslie alkotta meg két élvonalbeli szövegíró társával: Horváth Attilával és Kovács Ákossal. Az album azonnal elnyerte a magyar zenerajongók szeretetét és első lett a Mahasz által összegzett top 40 slágerlistán. Így lett a legsikeresebb zenei album az ünnepek előestéjén.

Először angol nyelven készült el a dupla lemez, amely az Egyesült Államokban Utopia For Realists, Európában pedig Living In The Gap & Hungarian Pictures címen híresült el, maradandó sikereket elérve a világ számos pontján. Célja, hogy a Bartók Béla által gyűjtött népdalok rockos, a soul, valamint  jazz fusion által  is inspirált kompozícióival a szeretetteljes összetartás fényét gyújtsák meg mindenki otthonában – olvasható a Magyar Nemzet cikkében

Leslie Mandoki a háláját és a jókívánságait a Mandoki Soulmates közösségi média oldalán is megosztotta:

„Hálás köszönetem a zeneszerető honfitársaimnak, hogy ezzel az albummal, amit gyönyörű anyanyelvünkön énekelhettünk, részei lehetünk ezekben a vészterhes napokban a ti életeteknek. Mély tisztelettel köszönöm a magyar művésztársaimnak, hogy így közösen magyarul megszólaltattuk a Bartók Béla nyomán írt és az angol–amerikai zenekarommal felvett zenei anyagot. Külön köszönet a meghitt közös éneklésért, Zsédának a megható népdalokért, Ákosnak az Ez már az élet művészileg nagyon értékes magyarra való átültetéséért és a lelkekhez szóló énekért, Horváth Charlie-nak azért, hogy ő mindig csak egyszerűen egyedülállóan nagyszerű, Molnár Ferenc Caramelnek példátlan zenei teljesítményéért, Pápai Jocinak megható, őszintén egyedi interpretációjáért és persze Mező Misinek a lenyűgöző énekhangjáért, ami a kompozíciómnak és szövegemnek teljesen új mélységet adott. Takáts Tamásnak, a mi magyar Chris Thompsonunknak és Szakcsi mesteremnek azt a világ csodáját, ami nekem az ő zeneisége marad örökre. Mindenkinek áldott ünnepeket abban a hitben, hogy jövőre egy szebb, jobb és emberségesebb világra ébredünk.”

A Magyar képek és a Találkozások CD-k továbbra is megvásárolhatók a boltokban, illetve elérhetők az összes digitális platformon.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában