Kavalkád

2023.05.27. 09:00

Koncertek, irodalom, film, tánc és gyerekprogramok nyáron a Várkert Bazárban

Klasszikus és könnyűzenei koncertek, irodalom, film, tánc és gyerekprogramok várják az érdeklődőket Nyári élményeid címmel a Várkert Bazár júniusban induló és szeptemberig tartó programsorozatában – közölte a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese a nyári programokról szóló, keddi budapesti sajtótájékoztatón.

MW

Forrás: Várkert Bazár Facebook-oldala

Sikota Krisztina kiemelte, hogy a sorozatban új helyszínek is lesznek: a Neoreneszánsz kert és a Lovarda, ahol a Várkert Irodalom idei utolsó eseményén a "tenger" kapja a fő szerepet: Juhász Anna meghívott vendége Rakonczay Gábor világrekorder óceáni evezős és Wunderlich József színművész lesznek.

SIKOTA Krisztina
Sikota Krisztina, a Várkapitányság turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese a budai Várban 2022. december 6-án
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

Sikota Krisztina elmondta: a Várkert Bazár hagyományos nyári tárlata júniusban nyílik 100 év szezon - Építészeti emlékeink a Balaton-parton címmel. A tárlat a Balaton építészeti örökségét mutatja be archív és mai fotókon keresztül, olyan emblematikus épületek lesznek láthatók, mint a szántódi rév vagy a Hauszmann Alajos által tervezett Balatonfüredi Yacht Club épülete.  

A kiállítás június 24-én csatlakozik a múzeumok éjszakája eseményhez, amelyen lesz filmvetítés és látogatható lesz a Szent István-terem a budai Várban, de tematikus sétával is készülnek a szervezők.

Kiemelt program lesz június 11-én az Irány a nyár! című családi nap, amelyen egyebek mellett gyerekkoncertek, interaktív játszóház, kézműves foglalkozás várja a közönséget. A Bélaműhely koncertjén olyan zenei eszközök kerülnek elő, mint a "slagszaxofon" vagy "biciklikormány-tilinkó" – hangsúlyozta Sikota Krisztina.

Június 9-én A folyó címmel a Kollár-Klemencz Kamarazenekar lép színpadra. 

A klasszikus zene, a népzene és a ballada mai formáját keresem, fontosak a szövegek, de elsősorban az atmoszféra, a hangulat az, amit meg akarok fogni

– hangsúlyozta Kollár-Klemencz László.

Június 10-én a 2013-ban alakult Kelemen Kabátban ad nagykoncertet 10. születésnapja alkalmából. Horváth Boldi, a zenekar vezetője azt mondta: a koncerten az együttes első évtizedének dalait és nagy pillanatait idézik meg.

Június 30-án a Pink Floyd legismertebb dalait hozza el a közönségnek a Keep Floyding tribute zenekar.

A Petőfi-emlékévhez kapcsolódóan július 21-én különleges, Petőfi előtt tisztelgő koncert várja a közönséget Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, valamint a Modern Art Orchestra közreműködésével.

Augusztus 5-én a Mörk és a Nunki Bay Starship souljazz-hiphop kvartett zenél. Zentai Márk, a Mörk tagja arról beszélt, hogy első alkalommal lépnek fel együtt. 

Fotó: Karasz / Forrás: Várkert Bazár Facebook-oldala

A nyári programsorozat zárásaként szeptember 10-én lép színpadra a 30 éves fennállását ünneplő Bozsik Yvette Társulat, amely a Kossuth-díjas koreográfus Lakodalom című táncelőadásának felújított változatát adja elő. Bozsik Yvette felidézte:  nagyapja emlékére készítette a Lakodalmat három évtizeddel ezelőtt, a produkció újragondolva, új jelmezekkel, díszlettel és koreográfiával lesz látható, Lajkó Félix zenei kíséretével.

Mindezek mellett tematikus séták és mozi is várja nyáron a Várkert Bazárban a közönséget.

A részletes program a varkertbazar.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában