családi program

2018.02.21. 14:57

Feltárja a szimfonikus zenekarok titkait az Erkel Színház előadása

A Szimfonikus kalandok című program segítségével a zeneszerető családok bepillantást nyerhetnek egy szimfonikus zenekar mindennapjaiba.

Miért használ pálcát a karmester? Miért hívják szimfonikusnak a zenekart? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a budapesti Erkel Színház „Mesélő muzsika” családi bérletének március 4-ei, Szimfonikus kalandok című, következő és egyben évadzáró koncertjén – írja a kultúra.hu.

A Filharmónia Magyarország által szervezett programsorozat remek vasárnap délelőtti kikapcsolódást kínál a zene iránt érdeklődő családok számára. Az ország egyik legnagyobb színházának színpadán grandiózus szimfonikus zenekarok és jobbnál jobb karmesterek várják, hogy elvarázsolhassák a közönséget. Lakner Tamás, a rendezvény házigazdája fantasztikus stílusérzékkel moderálja a játékos elemek segítségével a gyerekek nyelvére átfordított komolyzenei produkciókat.

A koncertek célcsoportja alapvetően a 6-14 éves korosztály, de az egész családnak is ajánlott; akár az egészen kicsi, 2-3 éves gyermekek számára is izgalmas találkozás ez a komolyzenével.

A március 4-i évadzáró koncerten a Magyar Állami Operaház Zenekara Oberfrank Péter vezényletével ismerteti meg a nézőket a hangszerekkel és a szimfonikus zenekar működésével. Milyen sorrendben foglalnak helyet a vonósok? Vajon a fuvola fa- vagy rézfúvós hangszer? Nehéz-e a cintányér? Hogyan kommunikál egymással a karmester és a zenekar? Miért hívják szimfonikusnak a zenekart? Egyebek mellette ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában