Lenyűgöző

2018.03.31. 10:55

Még látogatható a Szépművészeti megújult román csarnoka

Csaknem ötvenezren látták a Szépművészeti Múzeum felújított Román csarnokát, amelyet március 15-én nyitottak meg - közölte az intézmény szombaton.

Budapest, 2018. március 15. Látogatók a Szépmûvészeti Múzeum hetven év után újranyílt Román csarnokában 2018. március 15-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A közlemény szerint a mintegy 900 négyzetméter alapterületű középkori bazilika belső terét megidéző terem egyedülálló falfestményeinek megújításán majdnem hetven restaurátor dolgozott, 2500 négyzetméternyi falfelületet alkotott újjá.

A Liget Budapest Projekt keretében elvégzett munkálatok során 1500 liter konzerválóanyagot, csaknem száz kiló különböző színű pigmentet, valamint öt és fél kiló aranyat használtak fel. Ezek mellett a múzeumi tér korszerű hűtési-fűtési, valamint világítási rendszert is kapott.

A csarnok ingyenesen látogatható mindennap 10 órától, az utolsó látogatókat 17 órakor engedik be az épületbe. A belépés érkezési sorrendben történik, előjegyzés, időpontfoglalás nem lehetséges csoportok számára sem.

A múzeum arra kéri a látogatókat, vegyék figyelembe, hogy a csarnok befogadóképessége korlátozott, ezért előfordulhat, hogy az épületen kívül kell várakozni.

A több mint hetven év után újranyitott impozáns múzeumi tér egyelőre április 2-áig látogatható.

Borítóképünkön látogatók a Szépművészeti Múzeum hetven év után újranyílt román csarnokában 2018. március 15-én

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában