A hagyomány összeköt

2017.12.13. 12:15

Rúzsa Magdi is fellép a Fölszállott a páva első középdöntőjének műsorában

A tizenkét produkcióra már a nézők is szavazhatnak – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya az MTI-vel.

A Duna televízió népzenei és néptáncos tehetségkutatójának pénteki első középdöntőjében a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes (Békéscsaba) , Fekete Borbála (Eger), Cruz Heather Laura és Demarcsek Dániel (Nyíregyháza) , Király Dávid (Székesfehérvár) , a Nógrád Táncegyüttes (Salgótarján), Eötvös Remus (Sepsiszentgyörgy/Őrkő), Haraszti József (Bátonyterenye-Maconka), az Ördöngös Zenekar (Szamosújvár) , a Pendely Énekegyüttes (Debrecen), Glonczi Rodrigó (Miskolc), Debreczeni-Kis Helga (Szentes) és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes (Debrecen) lép színpadra.

A pénteki első középdöntő fellépői közül kategóriánként a legmagasabb pontszámot elérő produkció jut a december 29-i döntőbe, emellett a közönség is továbbjuttathat szavazataival egy produkciót.

Szavazni alapdíjas sms-ben lehet az adás ideje alatt, a szavazást a műsorvezetők indítják és zárják le. Egy telefonszámról legfeljebb 20 szavazatot lehet küldeni, az sms-nek csak a versenyző kódját kell tartalmaznia. A telefonszámok és a kódok megtalálhatók a Fölszállott a páva Facebook-oldalán, valamint a műsor honlapján.

Az első középdöntő extra fellépője Rúzsa Magdi lesz, aki a Cirkalom Táncegyüttessel és a Fokos Zenekarral kiegészülve lép a Fölszállott a páva színpadára.

„Nekem ez különösen szép élmény, mert azokkal az emberekkel állhatok egy színpadon, akik először figyeltek fel rám, és akik gyerekként tanítgattak a népzenére és néptáncra. Kisimre Árpád és Kisimre Szerda Anna voltak, akik megszeretették velem a zenét, és többek között nekik köszönhetően vagyok most is ezen a pályán. Felemelő érzés a szintén vajdasági Fokossal is együtt zenélni” – idézi a közlemény Rúzsa Magdit.

A Hagyomány összeköt! mottóval ezúttal felnőttek számára megrendezett népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor elődöntőiből összesen 24 produkció jutott tovább a középdöntőkbe.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza közös műsorában 4 kategóriában állnak a zsűri elé: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncos párok; néptáncegyüttesek.

A második középdöntőt december 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol a 4 kategóriagyőztes mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját.

Borítóképünkön a szamosújvári Ördöngös zenekar elődöntős produkciója látható. Forrás: mediaklikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában