Dinasztiák

2021.02.06. 08:35

Új online műsort mutat be a Fővárosi Nagycirkusz

Dinasztiák címmel új online műsort mutat be a Fővárosi Nagycirkusz; a magyar artistaművészet kiválóságainak produkcióit felvonultató előadás február 13-tól látható.

Tűzzsonglőrök köszöntik a 13. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűrijét, a fellépő művészeket és a közönséget az ünnepélyes megnyitón a Fővárosi Nagycirkusz előtt 2020. január 8-án.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. közleménye szerint várják a közönséget az online térben, ahol látható az élőben játszó artisták előadása.

A 131 éves múltra visszatekintő Fővárosi Nagycirkusz új épületének 50. évfordulóját egyedülálló programokkal ünnepli az intézmény.

A különleges évforduló jegyében mutatják be a cirkusz új, tavaszi műsorát, a Dinasztiák című produkciót, amely a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg.

A február 13. és április 18. között háromhetente változó műsor keretein belül több mint 70 kiváló hazai artista díjnyertes produkcióit láthatja a közönség

– áll a közleményben.

Mint írják, az új műsorban fellép többek között a Porond Ifjú Csillaga-díjas, Guinness-rekorder Richter Kevin és csoportja új deszkaszámával, Váradi Éva lábzsonglőrszámával és a Weiss Jr. csoport fliegende produkciójával. Nagy Ferenc és Németh Zsófia duplakarika-számát mutatja be. A Duo Fossett, Marton Lenke és Szabó Lilla négyese egy egyedülálló karusszel számmal ismerteti meg a nézőket.

Mint írják,

a műsorban szinte az összes cirkuszművészeti zsáner látható lesz, a levegő-, zsonglőr-, akrobata-, gyorsöltöző-, görkorcsolya-, handstand és illúzió számok mellett papagáj- és kutyaszámokat is bemutatnak.

A Donnert, a Richter és az Ádám cirkuszi dinasztiák tagjai közösen adnak elő egy lovasakrobata számot. A Duo Richter kutyaszámát is láthatja a közönség a Fővárosi Nagycirkusz porondján.

Az új produkcióban helyet kapott Cersosimo Adele és Franco Damian Olivera papagájszáma is.

A műsor rendezői, a Silver Power tagjai antik héroszokat idéző emelőszámukkal vesznek részt az előadásban, a nevetésről pedig a műsorban fellépő bohócok gondoskodnak.

A Fővárosi Nagycirkusz legújabb műsoráról további információ a https://fnc.hu/eloadas-idopontok/ oldalon érhető el.

Borítókép: tűzzsonglőrök köszöntik a 13. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűrijét, a fellépő művészeket és a közönséget az ünnepélyes megnyitón a Fővárosi Nagycirkusz előtt 2020. január 8-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában