kézilabda

2018.06.11. 19:16

Nagy László nem számol a vb-vel

Nagy László, a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi csapatkapitánya továbbra sem számol azzal, hogy ő maga ott lesz a jövő évi, német-dán közös rendezésű világbajnokságon, de szükség esetén segítene.

Veszprem's Laszlo Nagy throws the ball during the during the Handball EHF Champions League Final Four third place match between Telekom Veszprem and FC Barcelona Lassa in Cologne, western Germany, on June 04, 2017. / AFP PHOTO / Ina FASSBENDER

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Ina Fassbender

A Telekom Veszprém csapatának 37 éves jobbátlövője a Digi Sporton, a Sport 24 című műsorban úgy fogalmazott, bár „nincs tervben a következő világbajnokság”, és csak a szlovénok elleni két selejtezőre tért vissza a nemzeti csapatba, előfordulhat olyan helyzet, hogy igent mond a kapitány hívására.

„Csak ebből a két meccsből indulunk ki, utána nyári szünet, aztán készüljenek nélkülem a világbajnokságra.

De természetesen, ha sérülés adódna esetleg a jobbátlövő poszton, akkor nyilván a válogatott számára elérhető leszek” – fogalmazott az immár kétszázszoros válogatott Nagy.

A Koperben rendezett szombat esti találkozót bravúros teljesítménnyel a magyar válogatott nyerte 29-24-re, így jó helyzetből várhatja a szerdai, veszprémi visszavágót.

A párharc győztese kijut a január 9. és 27. közötti olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, melyet Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben rendeznek. A torna győztese részt vehet a tokiói olimpián, a 2-7. helyezettek pedig olimpiai selejtezőn léphetnek pályára.

Borítókép: AFP PHOTO / Ina Fassbender

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!