III. Nomád Világjátékok

2018.08.29. 14:56

Öt sportágban indulnak magyarok

80 ország több mint 2000 versenyzője méri össze a tudását 37 sportágban.

Biskek, 2017. július 13. Kirgizisztáni gyerekek szamárháton lovagolnak a kirgiz fõvárostól, Biskektõl 250 km-re délre, a 3000 méter tengerszint feletti magasságban fekvõ Szuszamir-völgyben lévõ nomád táborban 2017. július 11-én. (MTI/EPA/Igor Kovalenko)

Fotó: IGOR KOVALENKO

A magyarok öt sportágban összesen 16 versenyzővel állnak rajthoz a III. Nomád Világjátékokon, amelynek küzdelmei vasárnaptól jövő szombatig tartanak Kirgizisztánban.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) szerdai tájékoztatása szerint az UNESCO által is elismert és támogatott, a nomád törzsi kultúrákra jellemző, hagyományőrző tartalommal is rendelkező multisport eseményen 80 ország több mint 2000 versenyzője méri össze a tudását 37 sportágban. A magyar sportolók ezek közül ötben (szkander, szumó, sambo, tradicionális íjászat, bothúzás) indulnak.

Bóné Zoltán, a sportolói delegáció vezetője

a tisztes helytállás mellett több éremre számít.

Orbán Viktor miniszterelnök is Kirgizisztánba utazik a hétvégén, ahol részt vesz a Nomád Világjátékok programjain Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország és Üzbegisztán vezetőinek társaságában.

A magyar csapat:

íjászat:

Lovász Tamás, Csáki Roland, Nahóczki Péter, Kovács Zsolt, Farmosi Zoltán

szkander:

Kőváriné Ivánfi Brigitta, Gergely András, Bauman Ádám, Dudás Viktor, Orbán Erik

szumó:

Nemes Dávid

sambo:

Juhász Balázs

bothúzás:

Blaskó Szabolcs László, Varga Fanni Rebeka, Deli Tamás, Benácsi Szandra

Borítókép: Kirgizisztáni gyerekek szamárháton lovagolnak a kirgiz fővárostól, Biskektől 250 km-re délre, a 3000 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Szuszamir-völgyben lévő nomád táborban 2017. július 11-én. (MTI/EPA/Igor Kovalenko)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!