A sportszerűség jegyében

2019.01.03. 13:30

Még szűk két hétig lehet jelölni a hazai fair play díjakra

A Magyar Olimpiai Bizottság (NOB) fair play testülete január 15-ig várja a javaslatokat.

Pályázni, javaslatot tenni fair play cselekedet, életmű, a fair play eszméjének népszerűsítése, fair play a szabadidősportban, a sport szolgálatában, valamint fair play a művészetben, a tudomány területén kategóriában lehet.

„Évről évre egyre több kiemelkedő fair play-cselekedet jut tudomásunkra, bízunk benne, hogy idén is sokan jelzik felénk az arra érdemes tetteket” – mondta Kamuti Jenő, a bizottság elnöke. Hozzátette:

cselekedet kategóriában elsősorban olyan jelöléseket kérnek, amelynél a gesztus a győzelembe került, kerülhetett volna, vagy hatással volt eredményére.

Szabadidősport kategóriába az amatőr sporteseményen történt fair play-tetteket kérik jelölni,

a kiemelkedő edzői, sportvezetői és szervezői példákat a sport szolgálatában kategóriába javasolják.

A testület azt is várja, hogy akinek „tudomása van a fair play elveit folyamatosan és példamutatóan szem előtt tartó életpályáról, vagy a fair play-értékek népszerűsítése területén kiemelkedő tevékenységről”, jelezze a fair play bizottságnak.

A javaslatokat a fair play rövid leírásával és indoklással együtt kell eljuttatni a [email protected] címre. A díjátadó ünnepségre várhatóan 2019 tavaszán kerül sor.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!