Európa-bajnokság

2019.07.06. 14:42

Nem jutott olimpiai selejtezőbe a női kosárlabda válogatott

A csapat 72-56-ra kikapott Belgiumtól, így két győzelemmel és három vereséggel a 7-8. helyen zárta a bajnokságot.

A magyar válogatott 72-56-ra kikapott szombaton Belgiumtól a szerb-lett rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság alsóházi rájátszásában Belgrádban, így nem jutott ki az olimpiai selejtezőtornára.

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese 9-0-val álomkezdést produkált a legutóbb Eb-bronzérmes belgák ellen, akik azonban hamar összeszedték magukat, és a nyitónegyed végére már ők vezettek. A folytatás inkább rémálomszerűen alakult: egy hétperces magyar kosárszünet miatt az ötpontos előnyből 16 pontos hátrány lett, a nagyszünetben pedig 25-39 volt az állás.

Térfélcsere után húsz ponttal elhúzott a Kim Mestdagh – a belga szövetségi kapitány lánya – vezette rivális, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a meccset. A 37-57-ről induló zárószakaszban a belgák magabiztosan tartották a különbséget, a hajrára már nem maradtak izgalmak.

A 2001 után ismét negyeddöntőbe jutott magyar válogatott megnyerte első két meccsét, majd harmadik csoportmeccsén, a negyeddöntőben és az alsóházi rájátszásban is alulmaradt. Így összességében két győzelemmel és három vereséggel a 7-8. helyen zárta a 37. Eb-t, és mivel nem került az első hatba, nem vehet részt jövő februárban az olimpiai kvalifikációs selejtezőn.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!