atlétika

2019.09.17. 14:10

Nem indul a vb-n az akadályfutó Kácser Zita

A dohai világbajnokságra jelenleg 14 fős a magyar atlétaválogatott, de a létszám még nőhet.

„Sem lelkileg, sem fizikálisan nem vagyok most alkalmas egy 3000 méteres akadályfutás teljesítésére. Ez egy olyan versenyszám, amiben ha fejben nincs ott az ember, csúnyán összetörheti magát.

A jövő szempontjából én most hasznosabbnak gondolom, hogy helyre rakjam magam és ne sérülten kezdjek neki a 2020-as felkészülésemnek”

- nyilatkozott a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) honlapján a futó, aki augusztus 31-én 9:26.59 perces országos csúccsal teljesítette a vb- és az olimpiai szintet.

A MASZ emlékeztet rá, hogy Kácser Zita egy fizikailag és mentálisan is rendkívül megterhelő időszakot tudhat a háta mögött:

„A januári, külföldi edzőtáborában kóbor kutyák támadták meg, felépülése hónapokig tartott. Ezt egy magánéleti válság követte, mely jelentős változásokat hozott az életében. Kiújuló bokasérülése újabb adalék a fizikai és lelki hullámvasúthoz.”

A 14 fős csapat még bővülhet, Kámán Bálint sportszakmai igazgató kedden jelezte, még nem kaptak értesítést a nemzetközi szövetségtől (IAAF), hogy a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert és Szilágyi Réka, valamint a diszkoszvető Huszák János indulhat-e. Ők nem érték el a vb-szintet, de eredményeikkel bekerülhetnek a legjobb 32 résztvevő közé.

A jelenlegi vb-csapat:

férfiak:

Szűcs Valdó (110 m gát)

Halász Bence (kalapács)

Pars Krisztián (kalapács)

Helebrandt Máté (50 km gyaloglás)

Venyercsán Bence (50 km gyaloglás)

nők:

Kerekes Gréta (100 m gát)

Kozák Luca (100 m gát)

Farkas Petra (távol)

Nguyen Anasztázia (távol)

Márton Anita (súlylökés)

Gyurátz Réka (kalapács)

Krizsán Xénia (hétpróba)

Gyürkés Viktória (3000 m akadály)

Madarász Viktória (20 km gyaloglás)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!