M4 Sport-Az Év sportolója gála 2019

2020.01.15. 12:15

Csütörtökön díjazzák 2019 legjobb magyar sportolóit

A Nemzeti Színházban hirdetik ki a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 62. alkalommal kiírt szavazásának győzteseit, és a 11 kategória díjazottjai is itt veszik át az elismerést.

Budapest, 2019. február 14. Az év csapata a klasszikus csapatsportokban kategória gyõztese, a Gyõri Audi ETO KC nõi kézilabdacsapata az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2019. február 14-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A férfiaknál Liu Shaolin Sándor, Michelisz Norbert és Milák Kristóf, a nőknél pedig Csipes Tamara, Hosszú Katinka és Kapás Boglárka került a legjobb három közé.

Hosszú Katinkának így lehetősége van hetedik elsősége megszerzésére, amivel utolérheti a rekorder Egerszegi Krisztinát.

A férfiaknál Liu Shaolin Sándor megvédheti címét.

A végső sorrend – amint azt Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke a január 6-i sajtótájékoztatón bejelentette, 399 voks alapján alakult ki.

Carl Lewis tavalyi látogatása után

idén ismét egy kilencszeres olimpiai bajnok amerikai legenda lesz a gála sztárvendége az úszó Mark Spitz személyében.

Az év futballgóljáról döntő szavazáson a szakmai zsűri által összeállított tízes listáról a szurkolók voksolása után Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Tokmac Nguen (Ferencváros), illetve Zsóri Dániel (Debreceni VSC) Puskás-díjas találata maradt versenyben. Újításként a legjobb háromból ezúttal a szakmai testület választja ki a győztest.

A fogyatékos sportolóknál a sorrend a Magyar Paralimpiai Bizottság által felkért szakemberek, szakírók voksolása alapján alakult ki.

Az MLSZ Életműdíjasát a labdarúgó-szövetség elnöksége, az MSÚSZ-MOB Életműdíjast pedig az MSÚSZ-elnökség ajánlására a MOB vezetősége választotta meg.

Szabó László, a gála kreatív producere – egyben a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Sakk Szövetség elnöke – az esemény sajtótájékoztatóján közölte,

a produkciókban összesen 178 fellépő, köztük egy kutya, egy ötéves uszkár kap szerepet 14 díjátadás között.

A sztárok közül a Bagossy Brothers Companyt emelte ki, az erdélyi együttes a ritmikus gimnasztika válogatottal közösen áll majd színpadra. Szintén kiderült, hogy az idei ötkarikás játékokra utalva szerepet kapnak az 1964-es, tokiói olimpia hősei, illetve a versenytánc válogatott.

A 20 órakor kezdődő gálát az M4 Sport 20.30-tól élőben közvetíti, a műsorvezető Tihany Viktor lesz.

Forrás: MTI

Borítókép: Az év csapata a klasszikus csapatsportokban kategória győztese, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata az M4 Sport – Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2019. február 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!