Vívó vk

2020.01.12. 18:40

Hetedik a női tőrcsapat Katowicében

A kvalifikációs időszakból már csak egy verseny van hátra, a sorozat február 23-án Kazanyban zárul.

A hetedik helyen végzett a magyar csapat a női tőrözők lengyelországi világkupaversenyén, Katowicében.

A Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Lupkovics Dóra összeállítású válogatott – a viadal honlapja szerint – a 32-es tábla első fordulójából úgy jutott tovább, hogy ellenfele, a venezuelai együttes nem jelent meg a pástnál. A magyarok a nyolcaddöntőben 41-31-re győzték le a dél-koreaiakat, majd a legjobb nyolc között 45-36-ra kikaptak az olaszoktól. Ezután a japánoktól 45-39-es vereséget szenvedtek, végül a lengyelek ellen 40-33-ra győztek.

A magyar válogatott az előző két versenyen hatodik, illetve negyedik lett, ezzel jelentősen javított korábbi helyzetén az olimpiai részvétel kiharcolását illetően. A kvalifikációs időszakból már csak egy verseny van hátra, a sorozat február 23-án Kazanyban zárul.

A férfi párbajtőrözők németországi hosszú hétvégéjének zárónapján a BHSE – Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely, Somfai Péter összeállításban – az ötödik helyen végzett a Bajnokcsapatok Európa-kupájában. Az ugyanott, Heidenheimben rendezett világkupaversenyen egyéniben Siklósi győzött pénteken, illetve a Berta, Rédli, Siklósi, Andrásfi Tibor alkotta magyar válogatott is első lett szombaton.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában