WTCR

2021.11.07. 15:47

Michelisz negyedik lett az első olaszországi túraautó világkupa-futamon

Michelisz Norbert, a Hyundai magyar versenyzője negyedik lett a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének vasárnapi első futamán, majd a második viadalon hetedikként ért célba.

A sorozat hivatalos honlapja szerint ezzel a WTCR 2019-es bajnoka volt a legeredményesebb magyar a hétvégén, mivel Tassi Attila (Honda) először a 16., majd a 12. pozícióban ért célba, Boldizs Bence (Cupra), a Zengő Motorsport versenyzője pedig előbb 18., majd 16. volt.

Az olaszországi hétvége első futamán az uruguayi Santiago Urrutia (Lynk&Co) győzött, a második versenyt pedig a címvédő és az összetettben most is az élen álló francia Yann Ehrlacher (Lynk&Co) nyerte meg.

Az összetettben Ehrlacher 200 pontjával 35 pontos előnnyel vezet a belga Frédéric Vervisch (Audi) előtt, harmadik 164 ponttal az argentin Esteban Guerrieri (Honda). Michelisz az összetett hetedik helyén áll 134 ponttal, Tassi a 17. (74 pont), Boldizs a 19. (9).

A WTCR idei szezonja november utolsó hétvégéjén, Oroszországban zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!