Búcsú

2022.05.23. 08:35

Távozik a jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya

Nem hosszabbítja meg szerződését Sean Simpson, a világelitbe feljutott magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

A szövetség hétfői tájékoztatása szerint a szakvezető a ljubljanai világbajnokság után közölte végső döntését, amely - mint azt a szakvezető hangsúlyozta - független a vb-szerepléstől.   

Simpson vezetésével a nemzeti csapat a hónap elején a ljubljanai divízió I/A világbajnokságon a második helyen végzett, és így 2008 és 2015 után, történelme során harmadszor feljutott a világ legjobbjai közé. A magyar együttes a május 8-án zárult vb-n 5-1-re verte a dél-koreaiakat, 2-1-re a litvánokat, majd 5-1-re kikapott a szlovénoktól, végül 4-2-re nyert a románok ellen. A tornán nem szerepelt a csoport két legerősebb csapata, a francia és az osztrák válogatott, amely az élvonalbeli orosz és a fehérorosz együttesnek az ukrajnai háború miatti kizárásával automatikusan résztvevője lett az elit vb-nek.   

A döntés abszolút személyes, a családommal egyeztetve született meg, nem sportszakmai okokból, így teljesen független az A csoportba jutásunktól, attól függetlenül is így határoztam volna

- írta nyílt levelében Sean Simpson. - Élveztem a Magyarországon töltött időszakot, mindenki, aki körülöttem dolgozott, fantasztikusan állt hozzám. 62 éves vagyok, meglehetősen hosszú edzői karrier áll mögöttem, sok időt töltöttem el Európában, itt az idő valami mást csinálni, és megtalálni életem következő állomását."   

A szakember szerint fantasztikus lenne, ha Magyarország és Szlovénia elnyerné az A csoportos világbajnokság megrendezését, ez hatalmas lehetőséget jelentene a magyar és a szlovén hokinak is, a torna a világszínpadra tenné a két országot.   

"A világbajnokság megrendezése nagyszerű terep lenne a magyar jégkorong számára. Remélem, a nemzetközi szövetség Magyarország és Szlovénia mellett dönt" - tette hozzá.  

Magyarország Szlovéniával közösen megpályázta a jövő évi elit vb rendezését, amelyet eredetileg Szentpétervár kapott, ám az oroszoktól az ukrajnai háború miatt a nemzetközi szövetség elvette a jogot. A másik pályázatot a finnek és a lettek adták be közösen.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!