Gondoskodás

2022.06.07. 18:00

Közel száz ukrán gyermeknek segít a Ferencvárosi TC

Az FTC a háború elől menekülő, hazájukat elhagyó gyerekeknek és fiataloknak biztosít folyamatos sportolási lehetőséget, egyúttal a mindennapi élethez és a sportoláshoz szükséges eszközöket is biztosítja.

Az U13-as korosztálytól egészen az U19-esig közel száz ukrán gyermeknek segít a magyar bajnok Ferencváros labdarúgóklub.

Az FTC az Oroszország és Ukrajna között kirobbant háború elől menekülő, hazájukat elhagyó gyerekeknek és fiataloknak biztosít folyamatos sportolási lehetőséget március óta a Ferencváros Népligeti Sportközpontjában, ahol a Fradi akadémiájának korosztályos edzői tartanak edzéseket, heti négy alkalommal.

A Ferencváros egyúttal a mindennapi élethez és a sportoláshoz szükséges eszközöket is biztosítja a gyerekeknek, így a tisztálkodó eszközöktől a sportfelszerelésekig mindent - tájékoztatta az MTI-t az FTC.

A klub kedden a napi edzés után sportpályán kívüli programot is szervezett az ukrán gyerekeknek, akik megtekintették a Szent István Bazilikát, ahol Bánki József, a Ferencváros korábbi labdarúgója kalauzolta őket.

"Az FTC mindig, mindenhol segít, ahol tud. Csillogó szemű gyerekeket láttam ma, akiknek - úgy érzem - sikerült átadni valamint a Ferencváros múltjából, jelenéből és szellemiségéből" - mondta az eseményen Bánki.

A csaknem 50 főnek - a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségével (Mazsihisz) közösen - megtartott program keretében a gyerekek ellátogattak a Dohány utcai zsinagógába is.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke az ukrán gyerekeknek szóló beszédében elmondta: örül neki, hogy a vendégek megtapasztalhatták, milyen jó kapcsolat van a Mazsihisz és a Ferencváros között.

"Ezt nagy értéknek tartjuk! Magyarországon a zsidók és nem zsidók szimbiózisban, együttműködve sok értéket alkottak már" - tette hozzá.

A program rendhagyó pizzapartival ért véget a Rumbach utcai zsinagógában.

Forrás: MTI

Borítókép: Ukrajnából elmenekült gyerekek tesznek látogatást a Szent István Bazilikában az FTC szervezésében 2022. június 7-én.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!