Kézilabda

2022.07.13. 17:22

Máthé Dominik augusztusban kezdheti a futóedzéseket

Augusztusban kezdheti a futóedzéseket Máthé Dominik, a Paris Saint-Germain válogatott kézilabdázója.

Kezd alakulni, de még mindig sok van hátra. Elég hosszú időszak van előttem, február előtt biztosan nem játszom, de jó úton haladok

– mondta a térdműtétje utáni rehabilitációjáról szerdán az M1 aktuális csatornán a jobbátlövő.

Máthé a norvég Elverum HB játékosaként február 17-én sérült meg, majd egy héttel később műtötték meg a térdét Oslóban. Az orvosi beavatkozás öt órán keresztül tartott.

Elkezdtem már normális, funkcionális edzéseket végezni a lábammal. Még két-három hét, mire elkezdhetek futni, és utána rendesen tudok majd mindent csinálni

– mesélte szerdán a kézilabdázó, aki múlt hétfőn költözött Párizsba.

Hozzátette, minden nap három órán keresztül végzi a konditermi edzést, amely során a felsőtestét és a térdét erősíti, továbbá szobakerékpározik és kocog.

A magyar válogatott tagjaként biztosan nem lehet ott januárban a világbajnokságon, de nagyon reméli, hogy a PSG elengedi néhány napra, és egy-két mérkőzést személyesen tekinthet meg Svédországban.

A PSG célkitűzéseiről elmondta, a bajnokság és a Francia Kupa megnyerése alapvetés, a Bajnokok Ligájában először szeretnének az első vagy a második helyen végezni a csoportjukban, majd bejutni a négyes döntőbe, ott pedig megvalósítani a klub régi álmát, vagyis megnyerni a BL-t.

Borítókép: Máthé Dominik ünnepli találatát a férfi kézilabda-világbajnokság harmadik fordulójának A csoportjában játszott Magyarország–Németország mérkőzésen Kairóban 2021. január 19-én. Fotó: MTI/EPA/Pool/Anne-Christine Poujoulat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!