Multisport Eb

2022.07.26. 10:47

Nyolc magyar triatlonos utazik Münchenbe

Három női és öt férfi magyar versenyző vesz majd részt az egyéni küzdelmekben.

Nyolc magyar triatlonos indul a müncheni Európa-bajnokságon, amelyet augusztus közepén a multisport kontinensbajnokság keretén belül rendeznek.

Lipták Tamás, a magyar szövetség (MTSZ) szakmai igazgatója az MTI-nek elmondta: három női és öt férfi magyar versenyző vesz majd részt az egyéni küzdelmekben, a négyfős vegyesváltó tagjait pedig a helyszínen jelölik ki.

Ennek alapján a férfiaknál ott lesz a magyar csapatban a tokiói olimpián hetedik helyezett Bicsák Bence, a 2021-ben U23-as világbajnok Lehmann Csongor, továbbá a 2016-os és a tavalyi olimpián résztvevő Tóth Tamás, valamint a Dévay fivérek, Márk és Zsombor.

A nőknél a tokiói olimpián 12. helyezett Bragmayer Zsanett, a legutóbbi három olimpián induló Kovács Zsófia és Sárszegi Noémi képviseli majd a magyar színeket.

Az augusztus 11. és 21. között sorra kerülő multisport Eb-n a triatlon mellett további nyolc sportágban rendeznek versenyeket a bajor városban.

Borítókép: Bicsák Bence a triatlon vegyesváltók versenyében a világméretű koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. július 31-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!