Sikeres szereplés

2022.08.04. 14:14

Tizenegy magyar érem a fekvenyomó Európa-bajnokság második napján

A szövetség tájékoztatása szerint szerdán három aranyat, egy ezüstöt és hét bronzérmet szerzett a hazai válogatott.

Tizenegy érmet, közte három aranyat nyertek a magyar sportolók a budapesti fekvenyomó Európa-bajnokság második napján.

A szövetség tájékoztatása szerint szerdán három aranyat, egy ezüstöt és hét bronzérmet szerzett a hazai válogatott.

Schauer Kornél a masters I-es korosztályban aranyérmes lett a 120 kilogrammosok között. Ugyancsak Európa-bajnoki címet szerzett Sajben Dániel az ifik 59 kilós súlycsoportjában és Susa Olivér az ifik 105 kilós kategóriájában, utóbbi 196 kilogrammos teljesítménnyel Európa-rekordot döntött. Sallai Eszter a junior 69 kilós mezőnyben második lett a Budapesti Kongresszusi Központban zajló kontinensviadalon.

Bronzéremmel zárt Tóth László (masters I, 74 kg), Keller Bortnyik Lujza (ifi, 52 kg), Paul Johanna (ifi, 63 kg), Mucsi Noémi (ifi, +84 kg), Nagy Zoltán (ifi, 74 kg), Budai Kristóf (junior, 105 kg) és Bereczky Király Szilárd (junior, 120 kg).

Érdekesség, hogy a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke, Berke Lóránd is indult az Eb-n, ő az ötödik helyet szerezte meg a masters I-es korosztályban a 93 kilósok között.

A keddi nyitónapon a hazai versenyzők nyolc érmet, közte három aranyat gyűjtöttek az Eb-n, amelyen 27 ország több mint 670 sportolója indul.

Forrás: MTI

Borítókép: Prémium Média & Sport Management Zrt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában