Évforduló

2022.10.12. 13:32

Bélyeggel tiszteleg Benedek Tibor emléke előtt a Magyar Posta

Születésének ötvenedik évfordulóján alkalmi bélyeg kibocsátásával tiszteleg Benedek Tibor vízilabdázó emléke előtt a Magyar Posta – közölte az MTI.

Emlékbélyeggel tisztelegnek a kiváló sportoló emléke előtt

Forrás: Magyar Posta

A bélyegen az 1972. július 12-én született háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdázónak, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitányának a portréja látható. 

Az összeállítás emellett tartalmaz egy alkalmi borítékot, melyen egy dobójelenet látható, valamint egy alkalmi bélyegzőt is, ennek motívuma Benedek Tibor legendás mozdulata, vízilabdát tartó csuklószorítós bal karja. A bélyeg Viszlay Márk, a boríték Szaka József fotójának felhasználásával, Kara Orsolya grafikus tervei alapján készült.

Idén a Magyar Posta Benedek Tibor ötvenedik születésnapja mellett az egykori köztársasági elnök, Göncz Árpád jubileumi születésnapjára adott még ki hasonló összeállítást. 

Az alkalmi borítékon egy dobójelenet látható
Forrás: Magyar Posta

A Benedek Tibor emléke előtt tisztelgő alkalmi bélyeg és elsőnapi bélyegzésű alkalmi boríték szerdától (mától) vásárolható meg az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!