Európa-liga

2022.10.12. 15:10

Csercseszov: itt a lehetőség a Fradinak a javításra

A Ferencváros–Crvena zvezda mérkőzés csütörtökön 21 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző a Ferencváros labdarúgócsapatának sajtótájékoztatóján a Groupama Arénában 2022. október 12-én. A csapat a következő napon a Crvena zvezda csapatával találkozik az Európa-liga csoportküzdelmeinek során

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Javítási lehetőségként tekint a Crvena zvezda elleni Európa-liga csoportmérkőzésre Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Ha a 4-1-es eredményt nézzük, egy hete jobb volt a Crvena zvezda, de az biztos, hogy Belgrádban nem tettünk meg mindent, amit megbeszéltünk és ami szükséges lett volna a jó eredményhez. A rivális jó csapat, elvégre évek óta magas szinten teljesít, de most van lehetőségünk javítani

– fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatóján az orosz szakember, aki az MTI érdeklődésére arról is beszélt, hogy játékban viszont nem a szerb bajnok irányított, mert 60 százalékban a Ferencvárosnál volt a labda.

Csercseszov a sérüléssel bajlódó Tokmac Nguen, Aissa Laidouni és Henry Wingo állapotát firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy együttesének vannak sérültjei, akikre nem számíthat csütörtökön, de neveket nem árult el.

Kemény meccsre számítok, de ezúttal lesz egy előnyünk, ugyanis hazai pályán a szurkolóink mögöttünk lesznek

– jelentette ki Csercseszov, aki Belgrádban azzal volt rendkívül elégedetlen, hogy hátrányba kerülve szétesett a zöld-fehérek játéka, de jelezte, igyekeztek erre a szituációra is felkészülni.

CSERCSESZOV, Sztanyiszlav
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője (k) a labdarúgócsapat edzésén az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban 2022. október 12-én
Fotós: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Anderson Esiti arról beszélt az MTI-nek, hogy hétvégén a Debrecen ellen 2-0-ra megnyert bajnokin szívüket-lelküket kint hagyták a pályán, a fontos győzelemből pedig energiát lehet meríteni. Úgy vélte, ha hasonlóan játszanak, az a Crvena zvezda ellen is jó eredményt jelenthet.

Előre nehéz megmondani, mi fog történni a meccsen, de az edzőnk rávilágított, miben kell előrelépnünk az egy héttel ezelőtti teljesítményhez képest. A következő három meccs viszont nehezebb lesz, mint az első három, mert a két sikerünknek köszönhetően nagyobb az elvárás velünk szemben, van veszítenivalónk és az ellenfelek is tudják már, hogy mire számíthatnak

– fogalmazott a nigériai középpályás.

Esiti szerint a szíve a legnagyobb erénye a Ferencvárosnak. Úgy vélte, a klub Európában is letette már a névjegyét az elmúlt években, de most mindenki új szintre akarja emelni a csapatot.

A Ferencváros–Crvena zvezda El-mérkőzés csütörtökön 21 órakor kezdődik a Groupama Arénában, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Agresszívabb FTC-re számít a Crvena zvezda edzője

A múlt hetinél agresszívabb játékra számít a Ferencvárostól Milos Milojevic, a Crvena zvezda labdarúgócsapatának vezetőedzője az Európa-liga negyedik, csütörtöki fordulójában.

Nagyon gyors és kreatív a Ferencváros, amely gyorsan vált védekezésből támadásba. Kollégám, Sztanyiszlav Csercseszov biztosan megpróbál meglepni minket, ugyanúgy minden poszton van két játékosa, mint nekem. Ezúttal agresszívabb lesz az FTC, mert amíg Belgrádban valószínűleg a döntetlennel is elégedett lett volna, addig most győzelemre fog játszani

– beszélt a szerdai sajtótájékoztatóján a szerb bajnok trénere.

Milos Milojevic, a szerb Crvena zvezda vezetőedzője sajtótájékoztatót tart a Groupama Arénában 2022. október 12-én
Fotós: Kovács Tamás / Forrás: MTI

Milojevic szerint csapatának nem okoz majd gondot, hogy ezúttal idegenben kell megküzdenie a magyar bajnokkal, mert tanítványai megszokták, hogy sok szurkoló előtt lépnek pályára, ami mindkét együttesnek jó.

Ugyanolyan jól kell játszanunk, mint múlt héten a 4-1-es siker alkalmával, mert ez a meccs nulláról indul. Nem fogadnám el a döntetlent

– jelentette ki a belgrádi együttest augusztus vége óta irányító szakember, aki elárulta, a keretből ezúttal mindenki egészséges és bevethető.

Úgy próbálunk majd játszani, hogy közben ezúttal is semlegesítsük a Ferencváros játékosait. Az elmúlt győzelmek hatására a hangulat nagyon jó az öltözőben

– mondta Strahinja Erakovic.

A 21 éves védő elárulta, a rivális minden csatárát kielemezték, így felkészülten várja a párharcot ellenük. Hozzátette, Bolit ismeri legjobban, mert Belgrádban ellene játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!