vb-selejtezők

2021.09.07. 09:40

Andorra ellen kötelező a győzelem

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán este, Andorra ellen, a Puskás Arénában zárja a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatának szeptemberi körét.

Budapest, 2021. szeptember 2. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (b2) a labdarúgó világbajnoki selejtezõk 4. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Marco Rossi együttese egy esetleges fölényes győzelemmel jobb szájízzel zárhatná ezt az időszakot, miután előbb múlt csütörtökön hazai pályán 4–0-ra kikapott az Európa-bajnoki döntős angoloktól, majd vasárnap története során először vereséget szenvedett Albániától idegenben.

Az olasz szövetségi kapitánynak továbbra sincs könnyű dolga, mivel több meghatározó futballistájára sem számíthat: a kapus Gulácsi Péter egy ütközés után sérült meg Albániában, míg a védelem oszlopa, Willi Orbán sárga lapos eltiltás miatt kénytelen kihagyni az összecsapást. A válogatott csapatkapitányának, Szalai Ádámnak még az elbasani összecsapás előtt lett pozitív a koronavírustesztje, és noha azóta már többször is negatív eredményt produkált, egyelőre nem lehet tudni, pályára léphet-e a Puskás Arénában.

Ott lehet ugyanakkor a gyepen Szoboszlai Dominik, aki

külön kérte az RB Leipziget, hogy a harmadik összecsapásán is segíthesse a válogatottat, a német klub pedig engedélyezte ezt.

A 20.45 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője a szlovén Rade Obrenovic lesz.

Az I csoport rangadóján a százszázalékos angolok a lengyelek vendégeként lépnek pályára, és ha nyernek, akkor négy fordulóval a vége előtt gyakorlatilag bebiztosítják világbajnoki szereplésüket.

A csoportból az első helyezett jut ki a 2022-es, katari vb-re, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

A magyar válogatottnak a pótselejtezőre még akkor is van esélye, ha a második helyet sem sikerül megszereznie, mivel tavaly ősszel megnyerte a kvartettjét a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban.

Az NL-ből ugyanis a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó helyekért.

Európai világbajnoki selejtezők, 6. forduló:

I csoport:

MAGYARORSZÁG–Andorra, Puskás Aréna 20.45

Lengyelország–Anglia, Varsó 20.45

Albánia–San Marino, Elbasan 20.45

Tabella:

1. Anglia 5 5 – – 17- 1 15 pont

2. Lengyelország 5 3 1 1 18- 7 10

3. Albánia 5 3 – 2 5- 6 9

4. Magyarország 5 2 1 2 10- 9 7

5. Andorra 5 1 – 4 3-12 3

6. San Marino 5 – – 5 1-19 0

Forrás: MTI

Borítókép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó világbajnoki selejtezők 4. fordulójában játszott Magyarország–Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában, 2021. szeptember 2-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!