vizes vb

2017.07.25. 18:37

Lementek az első magyar érdekeltségű döntők

Kapás Boglárka negyedik, Késely Ajna nyolcadik lett 1500, Kozma Dominik országos csúccsal hatodik 200 méter gyorson kedden a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

Kapás, a szám 24 éves Európa-bajnoka – aki két éve, Kazanyban harmadik volt – 16:06.27 perces eredménnyel csapott a célba. A számot az abszolút favorit, az ötszörös olimpiai bajnok Katie Ledecky nyerte 15:31.82-vel.

A táv egyharmadánál Kapás a második, Késely a hetedik helyen úszott. A verseny feléhez érve úgy tűnt, Kapás a spanyol Mireia Belmontével és az olasz Simona Quadarellával vív majd harcot az éremért, de 300 méterrel a vége előtt mindkettő ellépett tőle, így nem volt esélye a dobogóra kerülésre. Késely 16.22.87-tel lett nyolcadik.

Kozma Dominik 1:45.54 perces országos csúccsal, nagyszerű versenyzéssel a hatodik helyen végzett.

A hazai közönség egyik új kedvence hétfő este az elődöntőből új egyéni csúccsal, Cseh László 2009-es, 1:45.78-as országos rekordjától mindössze kilenc századdal elmaradva a hetedik idővel jutott a fináléba.

A 2012-ben Debrecenben Európa-bajnoki bronzérmes Kozma az 1-es pályán elképesztő lendülettel kezdett, 50 méteren világcsúcs részidőn belül fordult, féltávnál harmadik volt, és úgy tűnt, nem is fárad el. Az utolsó hosszra másodikként érkezett, ekkor azonban a többiek még erősíteni tudtak, az utolsó métereken megelőzték a magyar úszót, aki így is megdöntötte az országos rekordot, s élete legjobb eredményét érte el ebben a számban.

A világbajnoki aranyat az olimpiai bajnok kínai Szun Jang, az ezüstérmet az amerikai Townley Haas szerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában