mérföldkő

2018.03.14. 13:06

Szeptemberben indul a Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Szeptemberben nyílik meg Pécsett a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Rátgéber László mesteredző irányításával.

A női Euroliga-bajnok tréner az M1 aktuális csatornán szerdán elmondta, jól halad a beruházás, május 30. és június 30. között átadják az épületet, utána még be kell rendezni, és a területet is el kell rendezni körülötte.

„Reméljük, hogy szeptemberben el tudunk indulni,

ez mérföldkő lesz a magyar kosárlabda történetében, ilyen létesítmény nincs Európában”

- hangsúlyozta az 51 éves szakember, kifejtve, hogy 60 fiatal költözhet majd be az általa csak „három és fél csillagos hotelnek” hívott kollégiumba.

A volt női és férfi szövetségi kapitány közölte, a legmodernebb felszereltségű csarnokban a legmodernebb edzésmódszerek várják a gyerekeket, akikből nemcsak élkosárlabdázókat, hanem derék embereket is akarnak nevelni.

„Meg akarjuk fékezni a 15-16 éves magyar tehetségek külföldre áramlását, a lányok például Amerikába mennek egyetemre, mi viszont a gyerekeknek és az edzőknek is életpályamodellt kínálunk a pécsi tudományegyetemmel közösen” – jelentette ki Rátgéber László, aki szakmai-stratégiai igazgatóként dolgozik majd a Nemzeti Kosárlabda Akadémián.

A kilencszeres magyar bajnok edző – aki két Euroliga-bronzérmet is nyert a Péccsel – kifejtette, feláldozta profi karrierjét az akadémia érdekében, de érzi, hogy újra jó dolgok vannak készülőben Pécsett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában