szavazás eredmény

2018.08.16. 10:55

Történelmet írt Rasovszky Kristóf, önök pedig a hatásáról szavazhattak

A magyar sporttörténelem egyik legnagyobb eredményét mutathatja fel Rasovszky Kristóf hosszútávúszó. A komoly sikerről könnyed válaszok formájában próbáltuk megtudni olvasóink véleményét.

Forrás: mti

A magyar történelem során sokszor bebizonyosodott, hogy sportolóink kiválóan teljesítenek a hullámok között. Nincs olyan kajak-kenus világverseny, ahonnan ne éremmel térnének vissza a versenyzők, vagy gondoljunk Hosszú Katinkára, aki ha indul egy számban, jó eséllyel a dobogóról jöhet haza.

És most itt van ez a veszprémi fiú, Rasovszky Kristóf, aki aranyérmet szerzett a nyíltvízi úszók Európa-bajnokságán 5 km és 25 km távolságon, illetve hajszálon (se) maradt le az első helyezésről 10km-en.

Mi arra voltunk kíváncsiak, önök, hogy látják, milyen hatása lehet Kristóf történelmi sikerének.

[eweb-voting id="1231965"]

Olvasóink határozott többsége (68%) úgyvéli, hogy az élet folyik tovább a megszokott mederben. Ugyanarra a napra kelünk, fekszünk és élünk, mint hal a vízben. Mondjuk ebben a tikkasztó hőségben a legjobb megoldás valóban egy kis vízparti kikapcsolódás.

" />

A többi válaszlehetőség már megosztotta az embereket. Többen a sportoló sikerének gazdasági következményei miatt aggódtak. A szavazók 13%-a lát esélyt arra, hogy bedől az úszógumi-kereskedelem Magyarországon. Az biztos, hogy ha valaki tud úszni, sokat spórolhat az úszógumin.

" />

Néhányan azt látták a legvalószínűbbnek a válaszok közül (10%), hogy Veszprémben Rasovszkyra nevezik át a Séd-patakot. Mi lehet nagyobb megtiszteltetés, minthogy természeti képződményt neveznek el valakiről életében?

" />

A legkevesebben gondolják úgy (9%), hogy évente megduplázódik a Balaton-átúszók száma. Pedig milyen vicces lenne, amikor egy idő után a megduplázódott átúszók száma miatt megtelik a Balaton és a tömeg tetején az is indulhatna, aki nem tud úszni.

" />

Borítókép: Rasovszky Kristóf ünnepel, miután aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók 25 km-es számában a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon 2018. augusztus 12-én.

MTI / EPA / Robert Perry

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!