jó hírek

2020.11.14. 14:15

Tünetmentes Marco Rossi

A jövő évi Európa-bajnokságra kijutott magyar labdarúgó-válogatott koronavírusos megbetegedéssel küzdő szövetségi kapitánya, Marco Rossi többek között arról számolt be, hogy mostanra tünetmentessé vált.

(FILES) In this file photo taken on September 03, 2020 Hungary's head coach Marco Rossi gives instructions during the UEFA Nations League football match between Turkey and Hungary at Sivas 4 Eylul stadium in Sivas, central Turkey. - Hungary coach Marco Rossi has tested positive for Covid-19, the Hungarian football association (MLSZ) said on November 11, 2020, a day ahead of his team's Euro 2020 play-off final with Iceland. (Photo by Ozan KOSE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ozan Kose

„Sokkal jobban vagyok, szombat reggelre minden tünetem elmúlt” – mondta az online sajtótájékoztatóján az olasz szakember, aki elárulta, otthonában a szintén megfertőződött feleségével együtt nézte csütörtökön az Izland ellen 2-1-re megnyert pótselejtezőt.

Az 56 éves tréner a soron következő, vasárnapi találkozóról kifejtette, sokkal könnyebb dolga lesz a játékosait motiválni a sikeres Eb-kvalifikáció után, mint szerb kollégájának, akinek csapata csütörtökön 11-esekkel elbukott az utolsó akadályban Skócia ellen.

„Fontos kiemelni, váratlan a jó szereplésünk a Nemzetek Ligájában, mert mindhárom riválisunk kerete erősebb.

A szerb együttest nagyon jó játékosok alkotják, de ha sikerül csapatként fellépnünk, akkor felvehetjük a versenyt velük” – jelentette ki Rossi, aki a csapatmunkát, a taktikai utasítások betartását és a nehéz helyzetekben való helytállást jelölte meg kulcsfontosságúnak ahhoz, hogy a nemzeti együttesnek jó esélye legyen a győzelemre a vasárnapi találkozón is.

Rossi, akinek elődei közül Egervári Sándor és Bernd Storck is gratulált, arról is beszélt, hogy a már több mint kétéves tevékenységéről az átfogó értékelést meghagyja másoknak, de kiemelte: az mindenképpen látványos, hogy hány pontot gyűjt a gárda és milyen erősségű csoportokban. Szerinte a világbajnoki ezüstérmes horvátok, az Európa-bajnoki elődöntős walesiek, továbbá az izlandiak, a törökök és a szerbek legyőzése nagy fegyvertény, mert mind az öt válogatott magasabban jegyzett, mint a magyar.

Azt is megemlítette, hogy

lezajlott egy generációváltás, a 2018-ban kihirdetett első és a mostani keret összetételében kétharmados az eltérés.

Hozzátette a mentális felkészültségben sokat lépett előre a válogatott, mert most már nyomás alatt is képes támadásba lendülni.

Az Izland elleni sikert követően elsősorban megköszönte a játékosok munkáját és hozzáállását. A találkozóval kapcsolatban pedig elárulta, helyettesével, Cosimo Inguscióval szakaszos volt a kapcsolata a meccs közben, míg Gera Zoltánnal állandó. Megjegyezte, a 88. perces egyenlítést követően elsősorban a hosszabbításra készültek, ennek fényében

megbeszélték a hatodik cserét, amelyre végül nem került sor, mert Szoboszlai Dominik gólja a 92. percben eldöntötte az összecsapást.

Kalmár Zsolt úgy vélte, ilyen siker után nem lesz nehéz felpörögni a szerbek elleni mérkőzésre, már csak azért sem, mert akár még a csoport első helye is elérhető lehet, így mindenképpen a győzelem a cél.

„Mindenki egy hajóban evez, nagyszerű közösséget alkotunk”

- adta meg a siker kulcsát a DAC középpályása, aki megjegyezte, csütörtökön először játszott együtt Szoboszlaival, akivel ha összeszoknak, még jobb játékot is képesek lesznek nyújtani.

A magyar válogatott vasárnap 20.45-től a Puskás Arénában találkozik a szerb csapattal a Nemzetek Ligája másodosztályának megfelelő B divízióban. Az ötödik fordulós mérkőzést a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata:

Gulácsi – Botka, Orbán, Lang – Nego, Kalmár, Sigér, Szoboszlai, Lovrencsics – Nikolics, Sallai

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!