Gyász

2018.10.16. 09:46

Elhunyt Baleczky Annamária, a legendás tévébemondó

Egy budai idősotthon kis szobája lett Baleczky Annamária televíziós műsorkészítő utolsó otthona.

Régi ismerőseit pénteken értesítette az intézet, hogy a kiváló szakember, a kedves és derűs természetű bemondónő 70 éves korában elhunyt – számol be róla a Lokál.

A portál cikke felidézi, hogy a magyar televíziózás hőskorában

az egész ország ismerte és szerette Baleczky Annamáriát, aki végül mégis méltatlanul elfeledve élte le élete utolsó hónapjait.

„Pénteken telefonáltak az intézetből, hogy tudom-e a megmaradt rokonai elérhetőségét. Nagyon váratlanul ért a halálhíre” – nyilatkozta a Lokálnak Bay Éva egykori bemondónő, Baleczky kolléganője.

Az otthon betegei a portálnak elmesélték: az elhunyt szívesen révedt a múltba, ahol még mindenki tudta, kicsoda is ő.

„Szokott mesélni a régi szép időkről, amikor még híres volt, és egy ország szerette, mi pedig örömmel hallgatjuk a történeteit. Nagyon kedves teremtés, annak ellenére, hogy bizony számos rossz dolog érte az utóbbi években. De itt jó helye van”

– mondta korábban a portálnak Baleczky egyik lakótársa, de a bemondónő báját és nőiességét hangsúlyozták egykori kolléganői is.

Baleczky Annamária 1948-ban született, idén januárban ünnepelte hetvenedik születésnapját. A magyar nyelv nem csak lételemet, de örökséget is jelentett számára, hiszen édesapja Baleczky Emil nyelvész, műfordító volt. Annamária 1971-ben került a Magyar Rádióba a politikai adások főszerkesztőségére, 1973-tól kezdte bemondói karrierjét, és egy évre rá már a Magyar Televízióban találta magát, ahol csaknem 26 éven át dolgozott – foglalja össze a televíziós bemondónő pályáját a cikk.

A borítókép forrása: televizio.sk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában