fejlesztés

2017.10.25. 06:48

Adókedvezményt vehetnek igénybe az innovatív nagyvállalatok

A könnyítés igénybevételének kiemelt feltétele, hogy az érintett adózók a foglalkoztatottak számát vagy a bérköltségek összegét meghatározott mértékben növeljék.

Az új törvényjavaslatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Tuzson Bence a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára közösen nyújtja be.

A nemzetgazdasági miniszter az MTI-vel közölte: a lehetőséggel – a készpénztámogatásoknál alkalmazandó szabályokkal összhangban – azok a nagyvállalkozások élhetnek, amelyek új termékeket, illetve eljárásokat fejlesztenek a közép-magyarországi régióban.

A fejlesztési adókedvezményt az Európai Bizottság előzetes engedélye alapján, az abban foglaltaknak megfelelő összegben lehet majd igénybe venni – jelezte a szakminiszter.

A rendelkezés a Nemzetgazdasági Minisztérium várakozásai alapján hozzájárulhat a régió további fejlődéséhez, az innovációs újdonságok magyarországi fejlesztéséhez és a foglalkoztatottság, valamint a bérek növeléséhez – mutatott rá Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!