Ünnepi étkek

2025.04.18. 10:00

Ezt eszi Borbás Marcsi húsvétkor és nagypénteken – hagyományos menüsorral készül

Mit főz az, aki egész évben a kamerák előtt főz? Borbás Marcsi idén is megosztotta, mi kerül náluk az ünnepi asztalra nagypénteken és húsvétkor.

A Gasztroangyal műsorvezetője továbbra is nagy hangsúlyt fektet a hagyományokra: a húsvéti menüje egyszerre tisztel múltat és szólítja meg a jelen ízlését. Nagypénteken húsmentesen étkezik, és egy különleges csíkmadarasi krumplilevest készít, amelyet juhtúrós gombócok és sáfrányos szeklice tesz igazán különlegessé. Desszertként pedig csúsztatott palacsintát tálal, melynek narancslé és cukros darált mák ad rétegezett karaktert – számol be a mindmegette.hu.

Borbás Marcsi húsvétkor a klasszikus vonalat viszi a konyhában
Fotó: mindmegette.hu

Húsvétkor pedig a klasszikus vonalat viszi tovább: báránycsülök vagy mézes-mustáros csülök kerül az asztalra, tejszínes rakott burgonya kíséretében. Az ünnepi ebédet méltó módon egy mézes krémes koronázza meg. A teljes cikk és a receptek a Mindmegette oldalán olvashatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!