Bonyhádi Sportcentrum

2018.09.23. 16:00

Több generációnak kínál lehetőségeket az új sportcsarnok

Fél éve vezeti a Bonyhádi Sportcentrumot. Köllő Roland legfőbb feladata, hogy az „üres” időszakokban megtöltse élettel a sportcsarnokot.

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Április elsejével kezdte meg működését az önkormányzat költségvetési szerveként a Bonyhádi Sportcentrum. A szervhez tartozik három szabadtéri focipálya is – Bonyhád, Majos, Börzsöny –, a váraljai ifjúsági tábor, a hármas iskola hússzor negyven méteres műfüves pályája, valamint a gunarasi önkormányzati üdülő.

– Természetesen vannak egyesületek, a Bonyhádi KSE kosárlabdázói, a Bonyhádi Vasas asztaliteniszezői, akik állandóan használják a sportcsarnokot, de őket leszámítva egy művelődési házhoz tudnám hasonlítani a működésünket szerteágazó tevékenységgel – mondta Köllő Roland. – A köztes, üres időszakokban a legnehezebb színvonalas eseményeket rendezni, de úgy gondolom, hogy ezt az elmúlt néhány hónapban kollégáimmal jól megoldottuk. Nyáron napközis sporttábort szerveztünk, több mint húszan jelentkeztek, főleg általános iskola 1–6. osztályosok. Szakedzőkkel bemutattuk a különböző sportágakat, délután animátorok segítségével különböző játékos vetélkedőket tartottunk, túrázni mentünk, a gyerekek nagyon élvezték. Annak ellenére nagy sikere volt a tábornak, hogy a városban több helyen szerveznek hasonló nyári szabadidős elfoglaltságokat gyerekeknek.

Köllő Roland Fotó: Makovics Kornél

Köllő Roland megjegyezte, új kezdeményezésként elindították az ünnepeld nálunk a szülinapodat akciót sportos és mozgékony gyerekeknek. Az ünnepeket főleg a sport és szórakozás jegyében bonyolítják le. A csapat használhatja a csarnok kijelölt helyiségeit, a klubszobát és a minikonyhát.

– Edzőtáborozások helyszíne is volt a sportcsarnok. A Vasas Akadémia U12-es és U13-as csapata egy hetet töltött nálunk, napi hat edzést tartottak, nagyon elégedettek voltak a körülményekkel. Időközben a BKSE felnőtt és utánpótlás csapatai is elkezdték a felkészülést a bajnoki szezonra, nagy logisztikai feladat volt, hogy mindenkinek edzéslehetőséget tudjunk biztosítani – tette hozzá az igazgató.

A bonyhádi önkormányzat tulajdonában lévő megújult váraljai ifjúsági tábort júniusban adták át. A pályázat nyújtotta lehetőségeken kívül az önkormányzat önerő biztosításával alakított ki a bakancsos turisták számára három egységben összesen tizenkét szálláshelyet, amelyek lehetőséget biztosítanak többnapos tartózkodásra túrázni, kerékpározni vágyó családoknak, baráti társaságoknak. A házak a tábort üzemeltető Bonyhádi Sportcentrumtól bérelhetők, de a szallas.hu portálon is hirdetik a minden igényt kielégítő kulcsos házakat.

A tervekről Köllő Roland elárulta, hamarosan indul a sportcsarnok új weboldala, amelyen minden hasznos információ szerepel majd. Valamennyi helyi sportegyesület eredményei elérhetők lesznek a logókra kattintva. Erős a Facebook-oldaluk, ahová mindig friss hírek kerülnek ki. A vezető és kollégái folyamatosan ötletelnek, újítanak.

A város valamennyi pedagógusának bevonásával – ez mintegy százharminc tanárt jelent –, illetve szakképzett mentősök és védőnők meghívásával két turnusban az újraélesztés, a mellkaskompresszió, a vérző sebek ellátásával kapcsolatos tennivalókat vették sorba. Terveik szerint az egészségügyi „gyorstalpalót” minden tanév elején megszervezik.

A bonyhádi sportélet bázisa

A bonyhádi képviselő-testület öt évre szavazott bizalmat Köllő Rolandnak. – Egy olyan intézménynek lehetek a vezetője, ami az életemet képezi. Hiszen a gyermekkoromat a váraljai táborban töltöttem, a sport pedig szintén elválaszthatatlan tőlem. A legfőbb célom – ahogy azt a pályázatomban is kifejtettem –, hogy az intézmény létrehozásával egy olyan „műhelyt” alakítsunk ki, ami a bonyhádi sportnak és a szabadidős tevékenységeknek a bázisává válhat – nyilatkozta korábban a vezető. A helyszínek közül a szabadtéri létesítmények a tao-s támogatásoknak és az önkormányzati önerőnek köszönhetően újulnak meg – mindig történik valami a Bonyhádi Sportcentrumban. A sport és szabadidő tartalmas eltöltéséhez szükséges feltételek megteremtésével az intézmény az igénybe vehető szolgáltatások körének bővítésével igyekszik megfelelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában