túra

2018.10.31. 08:45

Eső után is végigjárták a túrát

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg az Ifjúsági Unió Szekszárd a szokásos Telihold Túráját.

Fekete Dávid

A rossz idő ellenére is megtartották a Telihold Túrát a múlt héten, bár igen csekély létszámmal. Butschli Péter szervező elmondta, hogy az eső elriasztotta az érdeklődőket, így ezúttal csak hatan vállalkoztak a távra, noha korábban arra is volt példa, hogy százhetvenen csatlakoztak. A résztvevők száma egyébként általában negyven és száz között ingadozik.

A Telihold Túrát minden hónapban megrendezi az IFU. Jellemzően a szekszárdiak járják végig a kijelölt útvonalat, de legutóbb Tatabánya mellől is érkeztek. Általában valamely környékbeli településről indulnak el, a végállomás pedig Szekszárd. Indultak már a Sötétvölgyből, Decsről, Őcsényből, vagy Kakasdról is. A túra ingyenesen teljesíthető, a buszjegyet kell csak kifizetni.

Igény van a programra, amit jól mutat, hogy szeptemberben – a szarvasbőgés miatt – elmaradt a túra, ami miatt számos jelzés érkezett. Mivel hiányolták, október elején az Újhold Túrával igyekeztek kárpótolni a rendszeres résztvevőket, akik akkor érkeztek is szép számmal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában